Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Prognoza cursurilor ce vor începe în luna mai la AJOFM Satu Mare

curs ajofmFormarea profesionala ca si masura activa urmareste cresterea sanselor de ocupare a persoanelor aflate in cautatea unui loc de munca prin diversificarea competentelor lor profesionale. Aceasta diversificare se realizeaza prin cursuri, stagii de practica si specializare, alte forme conform legii.

Programele de formare profesionala asigura: initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea, specializarea. Beneficiaza gratuit de programe de formare profesionala persoanele aflate in cautarea unui loc de munca care:

-nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta( 500 lei)

-nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant

-au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala

-sunt cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania

-nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie

-desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decatvaloarea indicatorului social de referinta si care sunt inregistrate la agentia pentru ocuparea fortei de munca.

Daca esti o persoana in cautarea unui loc de munca si vrei sa urmezi un curs de calificare la AJOFM Satu Mare te adresezi Compartimentului formare profesionala care in cursul lunii mai va organiza urmatoarele cursuri de calificare:

-la Negresti Oas – lucratori in confectii piele, lucratori in comert, lucrator in structuri pentru constructii

-la Satu Mare: lucrator in confectii piele, ospatar, cofetari patiseri, agenti paza, electricieni intretinere si reparatii, instalatori instalatii sanitare si gaze, confectionier asamblor articole din material textil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.