Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

S-a dat startul concursului județean Sanitarii Pricepuţi

sanitarii priceputi (21)11 echipaje ale liceelor sătmărene au participat astăzi la concursul județean „Sanitarii Pricepuţi”, desfăşurat la Taberele Şcolare şi care s-a adresat liceenilor din județul Satu Mare.

Concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi” este organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Juriul a fost format din dr. Pava Olimpia, asistent Sanda Orha și asistent și formator de prim ajutor Doina Ghiriti.

Concursul are ca scop iniţierea elevilor în acordarea de prim ajutor. Acesta este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor, care se desfăşoară în şcolile din România şi are o tradiţie de peste 50 de ani. Astăzi s-a desfăşurat etapa județeană, pentru calificările în etapa națională.

Competiţia a fost constituită din două părţi, una teoretică la care elevii au avut de răspuns la 11 întrebări şi o parte practică, unde aceştia au avut de înfruntat un caz concret de acordare de prim ajutor, rolul victimelor fiind jucate de doi dintre elevi. Echipajele au fost formate din 5 elevi, plus un cadru didactic sau asistent medical.

Directoarea Crucii Roşii Satu Mare, Rodica Borlan, a declarat că prin acest concurs copiii şi-au însuşit deprinderi practice pentru acordarea corectă a primului ajutor şi a celor de prevenire a accidentelor, precum şi dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.