Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

Copii de grădiniță au ajuns la Urgență

gradinitaDirecția de Sănătate Publică Satu Mare a fost anunțată în dimineața zilei de 13 iunie, de către Serviciul UPU Spital Județean Satu Mare – serviciul de gardă pediatrie, cu privire la prezentarea pentru investigații a două cazuri de îmbolnăvire, copii cu vârsta între 3 și 5 ani, care frecventează o unitate de învățământ preșcolar.

Reprezentanții DSP și DSVSA au demarat o anchetă epidemiologică care a evidențiat următoarele:

1. În Spitalul Județean de Urgență au fost consultați și li s-a administrat tratament specific unui număr de cinci copii cu vârste între 3-5 ani (patru copii în serviciul UPU și un copil în spital la Secția Boli Infecțioase). Toți copii au fost diagnosticați cu Sindrom de vărsătură (vărsături, dureri abdominale).

2. Pana astăzi la ora 14,  patru copii au fost externați după ameliorarea simptomatologiei cu recomandări medicale și un copil se afla sub tratament la spitalul de Boli Infecțioase în stare clinică ameliorată.

3. S-au prelevat teste de sanitație din unitatea de învățământ. S-au prelevat probe alimentare din meniul zilei de 12.06.2014 pentru examinări microbiologice.

4. Întrucât simptomatologia copiilor a fost semnificativă la domiciliu (grețuri, vărsături, dureri abdominale) și mai puțin evidentă în cursul perioadei de supraveghere medicală nu s-au putut recolta probe biologice.

Având în vedere simptomatologia clinică – forme ușoare de boală digestivă care au cedat sub tratamentul simptomatic de rehidratare peroală, intervalul variabil de debut al simptomelor, elementele de anamneză cu privire la tipul de alimente consumate de acești copii în urma cu 24-36 de ore, numărul semnificativ al copiilor consumatori din colectivitatea de preșcolari (59 copii), nu s-a identificat până în acest moment elemente care să suspicioneze un focar de toxiinfecție alimentară.

În funcție de rezultatul investigațiilor microbiologice și a apariției altor cazuri de îmbolnăvire se vor analiza evenimentele de sănătate și se vor lua măsuri corespunzătoare în conformitate cu legislația sanitară în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.