Ultima actualizare: ieri, 20:15
Locale

Paradă a Daciilor din mai multe ţări, la Satu Mare (Galerie FOTO)

dacii-satu-mare-drum-bun-(18) Mai multe bătrâne Dacii, majoritatea de prin anii 70, din țări învecinate, au fost expuse astăzi în centrul municipiului Satu Mare. Proprietarii sunt membri ai cluburilor Drum Bun din Polonia, Ucraina, Belarus şi România, aceștia întâlnindu-se în week-end la Satu Mare. Majoritatea au fost Dacii 1100 sau  1300 dar nu a lipsit nici Volga sau un Mercedes 170 V din 1938.

Nu au lipsit polonezii din Cracovia care iubesc România, aceştia având mai multe Dacii. Printre ei s-a aflat preşedintele clubului Drum Bun din Polonia, Mihai Sowa care a învăţat să vorbească româneşte în multele excursii pe care le-a făcut în România. El are trei Dacii, ultima, o Dacia 1100 a cumpărat-o acum trei ani din România şi a restaurat-o în Polonia. Acum a revenit cu maşina în România, pe patru roţi.

Principalul organizator al evenimentului a fost George Nergrea, președinte al clubului Drum Bun Satu Mare, alături de Centrul de Creație. El s-a împrietenit cu polonezii la un concurs din Polonia, și acum i-a adus la Satu Mare.

În Cracovia există clubul Drum Bun format din câţiva polonezi iubitori de România, de maşinile româneşti, de tot ce înseamnă cultura românească, mâncarea românească. Toţi locuiesc pe o stradă, acolo ai impresia că eşti în România, în curte vezi Dacia, în case este muzică românească, tablouri cu cântăreţii şi politicienii români. Numai după numere îţi dai seama că eşti în Polonia“, a spus George Negrea.

 George este proprietarul unei Dacii 1.300 din anul 1976, cu vopsea originală. El spune că este greu de întreţinut, piesele se găsesc tot mai greu, dar până la urmă dacă dai dovadă de perseverenţă reuşeşti.

Cu o săptămână înainte de eveniment, în parcare, un autobuz mi-a frecat bara, noroc că maşina asta e mai tare ca autobuzul şi nu a păţit nimic“, a mai spus George Negrea.

După defilare iubitorii de maşini au pornit într-o excursie în judeţul Satu Mare.

7 comentarii

 1. Govor Mircea cel Ratat Răspunde

  Duminica, de la ora 13.00 (cu ghinion) sunteti invitati in fata Centrului Comercial Somesul la dezvelirea bustului lui Govor Mircea cel Ratat. Mai exact, locatia e vizavi cu Palatul Administrativ, unde isi are biroul si Govor Mircea cel Ratat in afaceri si adapostit in politica, acolo unde face bani multi fara sa faca de fapt nimic, asta daca nu frecatul mentei este renumerat. Printre invitati se numara fostele dansatoare de la localul al carui nume l-a purtat, fosti fotbalisti de la echipele de fotbal pe care le-a falimentat, pana si ginerele sau fost portar si o barmanita de la Aurora care si-o tragea cu arbitrii ca sa castige meciurile echipa lui Govor. Nu va lipsi nici omul de baza a lui Govor, ce se da bodiguard si face legatura cu firma moldoveana, el a anuntat ca va veni cu Mitsubishiul sau SM 13 RIK…Toti acestia vor fi prezenti si multe alte oficialitati pe care tremura gacii pe ei si au morcov in cur de frica lui Govor, ca doar el e jupanul judetului si daca el ridica tonul si ameninta si santajeaza, toti tremura de frica lui sa nu cumva sa ramana fara loc de munca. Asadar, pentru toate acestea si mai ales ca a adus cei mai multi bani in judet din istoria Satmarului, va fi dezvelit bustul lui Govor Mircea cel Ratat, dupa care se va merge la un spectacol in Casa de Cultura a Sindicatelor, nu inainte de a se manca si bea pe saturate la subsolul Palatului, ospat desigur asigurat de banii publici, unde Govor cel Ratat este abonat lunar. Cat ia el si alti ratati de langa el…Doar DNA si SRI stiu, insa ei se fac ca dorm….

  • matroz Răspunde

   @govor…..:eu scriu nu pentru ca m-ai impresionat de ce ai scris.Ma minuneaza cata prostie poate fi in mintea unor concetateni de-ai nostri.Ce dracu are mai nene cretinel,dezvelirea unei statui de altfel bine realizate,in acord cu gandirea romanilor,cu prostioarele pe care le emiti in lipsa ultimelor sinapse functionale in mintea ta de mic cretin?Nu am inteles ce te deranjeaja mai tare!Oricum prostia nu cred ca o simti!!!!

 2. Tot asa.... Răspunde

  Mai draga, daca nu ai remarcat este o ironie, nu are nimic de-a face cu Avram Iancu, una e una, alta e alta, daca vrei considera ca e ceva de genul ce face fituica lui Govor zilnic in ultima pagina, desigur cu mentiunea ca Govor e mai tragic decat am crede.
  Ce sa mai zic, daca unu ca Govor il ia ca model de baron pe mustaciosul Dragnea si un fost procuror care sprijina hotii in Parlament, adica Victoras prim ministrul, ne-am lamurit cu totii de astia.

  • matroz Răspunde

   Ok mai draga,dar exercita-ti ironiile unde vrei dar nu acolo unde este vorba de simboluri.Culca-te tu cu Govor ,dragnea si chiar Hunor-cu madam Laturica -chiar nu poti,dar nu amesteca lucrurile.Poti afisa orele de glume,are fratele Enatescu un sait valabil!

 3. andrei Răspunde

  intalnirea cu Daciile era foarte foarte slaba dpdv cantitativ si calitativ.

 4. Enrique Răspunde

  SEMNAŢI PETIŢIA PT LEGALIZAREA PARTENERIATELUI CIVIL ÎN ROMÂNIA
  (eu am semnat, semneaza şi tu!)
  http://www.petitieonline.com/vrem_parteneriat_civil_in_romania

 5. Aleksander Semlak Răspunde

  Faceti treaba buna, felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.