Ultima actualizare: azi, 21:14
DRM
Locale

Paradă internațională de mașini de epocă, pentru prima dată la Satu Mare

afis parada masiniÎn data de 7 și 8 iunie 2014, pentru prima dată la Satu Mare, are loc întâlnirea internațională a pasionaților de autoturisme retro, în special autoturisme romanești. În cadrul evenimentului vor fi expuse pe lângă autoturisme românești, și autoturisme de producție rusească, poloneză, nemțească etc.

Acest eveniment are ca scop promovarea și valorificarea obiectivelor turistice din județul Satu Mare, deoarece în cadrul întâlnirii va fi organizată și o excursie prin județ. 

În toamna anului 2013, o delegație din România, județele Satu Mare și Argeș au participat la un eveniment asemănător în Polonia la Cracovia, obținând la concursurile organizate de clubul “DRUM BUN POLONIA“,  locurile 1 și 2, participanții din Satu Mare și mențiune 3 participantul din județul Argeș.

Cu acest club din Polonia, DRUM BUN POLONIA, s-a realizat un parteneriat inițiat de sătmăreni, astfel că filiala de la Satu Mare se numește DRUM BUN ROMÂNIA.

La evenimentul ce se va desfășura în data de 7 și 8 vor participa delegații din Polonia și Ucraina.

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

– Sâmbătă, 7 iunie, ora 12:00, parada mașinilor de epocă în centrul municipiului Satu Mare (parcul central în fața catedralei).

-Duminică, 8 iunie ora 12:00, parada mașinilor de epocă în municipiul Carei (lângă monument).

Sursa: Consiliul Județean

21 comentarii

 1. Butka Gergo Răspunde

  Prima dată la Satu Mare? Fals.
  Prima expoziție la care au participat mașini oldtimer a fost in 2007, iar in 2008-2009-2010 expozițiile au făcut parte din programele automobilistice de pe Aeroport, inregistrând un număr mare de participanți de pe plan internațional. Prima întâlnire a Clubului Oldtimer Satu Mare a fost in 2010 in localitatea Dorolț cu participarea a peste 50 de mașini oldtimer și youngtimer, multe din ele venind de peste hotare. Pe lângă acestea, au fost minim 5 parade oldtimer in ultimii 10 ani.
  Deci, este o formulare greșită. Insă ca program este interesant, succes organizatorilor!

 2. Butka Gergo Răspunde

  Prima dată la Satu Mare? Fals.
  Prima expoziție la care au participat mașini oldtimer a fost in 2007, iar in 2008-2009-2010 expozițiile au făcut parte din programele automobilistice de pe Aeroport, inregistrând un număr mare de participanți de pe plan internațional. Prima întâlnire a Clubului Oldtimer Satu Mare a fost in 2010 in localitatea Dorolț cu participarea a peste 50 de mașini oldtimer și youngtimer, multe din ele venind de peste hotare. Pe lângă acestea, au fost minim 5 parade oldtimer in ultimii 10 ani.
  Deci, este o formulare greșită. Insă ca program este interesant, succes organizatorilor!

 3. Virág Botond Răspunde

  ok akkor meg nem leteztek..

 4. Zoltán Kelemen Răspunde

  A plakát szerint a "Drum Bun" klub találkozója van előszőr Szatmáron, ahogy én olvasom. Az meg akár lehet is igaz. A sajtó meg … hát sajtó.

 5. Butka Gergo Răspunde

  Zoltán Kelemen "pentru prima dată la Satu Mare, are loc întâlnirea internațională a pasionaților de autoturisme retro, în special autoturisme romanești"

 6. DACIA Răspunde

  Domule Butka, este pentru prima data organizata o parada internationala, cuprinzand in special marcile romanesti DACIA, deci ma indoiesc sa fi fost organizat asa ceva la Satu Mare

  • Gergo Butka Răspunde

   Domnule organizator,
   formularea textului creează confuzie: ca si cum întâlnirea mașinilor retro ar fi organizat de prima dată in Satu Mare, ceea ce nu coincide cu realitatea. Nu pe mine mă deranjează ci pe oamenii care m-au sunat să mă întrebe, ca atunci celelalte evenimente au fost zero? S-ar fi putut formula si mai precis, dar oricum, spiritul contează 🙂

 7. Hitman Răspunde

  Asta da domnule DACIA! Tu precis esti un mare patriot, si precis ca si peste 30 de ani tot cu autoturismul tau Dacia, achizitionata in timpul lui Ceausescu din UAP(uzina auto Pitesti), o sa circuli mandru pe drumurile romanesti…

 8. Mitica Răspunde

  mandri ca suntem urmasii dacilor ce locuiau in Dacia.pana si pe vremea lui ceausescu se faceau in Romania autoturisme si nu trebuia sa tot importam de la altii cum faceau vecinii hitmani invidios.Dacia e cea mai vanduta masina in Franta si acum.mare baj….

  • Hitman Răspunde

   In Franta sunt vandute sub numele de Renault si nu Dacia, si la calitate este mult mai bun. Dacia este o copie 1:1 Renault, deci in vremea lui Ceausescu, si in ziua de azi nu se fabrica masini in Romania, ci se copiaza un model deja existent proiectat de francezi…

  • Norick Răspunde

   mandri ca suntem…prosti…:D

 9. satmarean Răspunde

  Fix cu asta tre sa se ocupe consiliul judetean

 10. andrei Răspunde

  esti ramas cu stirile ciuntite de pe vremea lui ciuruitu sau poate ai fi si tu absolvent de academie rosie stefan gyuri….hai ca am ras de m-am spart cu renaultul tau…de parca stie cineva de renault sandero ..vezi ca daca mai faci mult pe prostu poate ramai asa..numa daca nu esti de la udmr si atunci nu se pune sau esti prost din gaoace….hai si ia de la gandul.info.ro…În primele cinci luni ale anului, vânzările Dacia au crescut cu 27%, la 47.199 de maşini. Cota de piaţă a Dacia a avansat de la 5,02% în ianuarie-mai anul trecut la 6,19% în aceeaşi perioadă din acest an./sau de la mondonews.ro….n topul celor mai achizionate automobile Dacia in Franta, modelul Sandero este urmat de Duster (150.000 exemplare, circa 25% din total), Logan MCV (100.000 unitati, circa 16% din total) si Logan (57.000 unitati, aproape 10%), Lodgy si Dokker, fabricate in Maroc, completand procentajul de 100%

  Dacia a devenit in mai putin de un deceniu un adevarat fenomen in Franta, iar la celebrul Picnic Dacia au ajuns in 2013 sa participe 15.000 de oameni.
  nu trebuie sa fi prea frustrat ca macar ati invatat sa conduceti masinile facute in romania…

 11. butika Răspunde

  Dl. Butka daca ar stapani termenii limbii romane ar putea observa un lucru foarte clar: este prima intalnire a cluburilor ” Drum bun” la Satu Mare. Cred ca scrie destul de limpede acolo. Mai cititi odata si apoi puteti face pe desteptii, cat vreti!

 12. automobilist Răspunde

  E intentionat formulat “pentru prima data”, deoarece astia de la putere, via Consiliul Judetean , via Stef, vor sa para ca numai ei organizeaza activitati. Ca si cum pîna a ajuns el la putere nimic bun nu s-a intîmplat in acest judet. Vrea sa uite ca mai exista si alti oameni care au facut ceva pt acest judet, care stiu si ce s-a facut bun. Poate in curînd Stef sfatuit de clica sa, va da o hotarîre de consiliu ca sa fim impuscati toti cei ce ne mai amintim…Stef, lumea nu a început cu tine si cu snobii din jurul tau.

 13. pieton Răspunde

  Domnule automobilist, pe afis scrie foarte clar ca este prima intalnire a cluburilor ” Drum bun” la noi la Satu Mare.
  Chiar, e greu sa citim corect un afis? Scrie acolo altfel? Sau e doar un pretext sinistru de a mai musca pe unii si altii. Credeam ca satmarenii mei sunt totusi, mai inteligenti. Dar unii is doar niste “automobilisti” prosti. Ca noaptea!

 14. sofer fara masina Răspunde

  Cred ca dl Butka este pe o mana cu Prinzinger, care este foarte invidios pe evenimentul acesta. Daca nu stiati, el in anii anteriori organiza parade , fix pentru as face RECLAMA firmei lui de restaurari, pe banii CONSILIULUI JUDETEAN, pe vremea cand era conul UDMR-IST la “volan”.
  Ar fi bine sa incercati in aceasta masina a lumii sa urcati macar pe locurile din spate, ca in portbagaj nu merge toata viata ! DRUM BUN

  • Gergo Butka Răspunde

   Dragi copii, eu nu invidios pe nimeni. Să formulez altfel: după atâtea evenimente organizate din 2005 încoace in rallysprint, rallyraid, VTM, expoziții auto, drift show si curse de accelerare, credeți că pot fi invidios pe voi care acum organizați prima dată o întâlnire cu 25 de mașini din care 5 vor fi din oraș? Nu.

   Cum am formulat si in primul comentariu, m-a deranjat faptul că m-au sunat automobiliștii vechi să mă întrebe despre “prima dată”.

   Despre finanțare: la nici un eveniment organizat de mine nu am primit sprijin financiar doar sprijin organizațional de la CJSM, sprijin pentru care sunt recunoscător. Dacă tot suntem la temă, ați putea sa informați publicul despre finanțarea primită de la CJSM sau de la instituții subordonate? Sunt date publice.

   Din partea mea, am încheiat discuțiile, sincer vă doresc succes la organizare!

 15. ardelean Răspunde

  D-le Butka, cum de acei automobilisti vechi n-au sunat organizatorii evenimentului?
  Aveti exclusivitatea in rolul de informare pentru acest gen de activitati? Fara suparare, dar purtatorul de cuvant al CJ era mult mai in masura ca Dvs. sa lamureasca dilemele “vechilor automobilisti”.

 16. automobilist Răspunde

  “pietonule” poate ca sintem prosti…dar nu ne lasam prostiti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Apaserv va avea un sistem modern de detectare a pierderilor de apă

La sediul Primăriei municipiului Satu Marea a avut loc astăzi semnarea contractului ”Zonarea, contorizarea și monitorizarea presiunii în orașele Satu...

Închide