Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

Patronii de la Aramia şi Casablanca, trimişi în judecată de DIICOT

contrabanda tigari (2)Șapte traficanți de țigări, între care un barman și un pensionar, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT de la Oradea. Șeful rețelei era un recidivist, lucrător comercial la o firmă din Satu Mare.

Astfel, DIICOT i-a trimis în judecată pe Ioan Pop (47 de ani), lucrător comercial la SC. A. G. H. SRL Satu Mare, patron al hotelului Aramia, Erdei Norbert Cristian, 26 de ani, fără ocupație, Molnar Grigore, 64 de ani, tehnolog alimentaţie publică, Szabo Attila, 34 de ani, şofer, Pop Felicia, 45 de ani, barman-ospătar, Pop Vasile, 52 de ani, pensionar și Musuly Ludovic, 40 de ani, comerciant în Oradea.
Anchetatorii arată că, în perioada octombrie – decembrie 2010, inculpații au comis infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată. Față de primii șase inculpați există suspiciunea rezonabilă că au acţionat o perioadă mai mare de timp, în mod organizat, coordonat, grupul infracţional pe care l-au constituit având o structură piramidală în vârful căreia s-a aflat inculpatul Ioan Pop, ceilalți inculpaţi având rolul de distribuire a ţigărilor de contrabandă. Activitatea infracțională a fost desfășurată în scopul câştigului ilicit de sume de bani.
Ioan Pop ar fi procurat şi depozitat la domiciliul său ţigări de origine ucraineană, provenite din contrabandă, pe care apoi le-a vândut inculpaţilor Erdei Norbert Cristian, Szabo Attila, Pop Felicica, Pop Vasile şi Molnar Grigore, patron al hotelului Casablanca. Față de acești din urmă cinci inculpați există suspiciunea rezonabilă că, la rândul lor, au achiziționat țigările provenite din contrabandă de la inculpatul Pop Ioan și le-au comercializat către diferite persoane.
Totodată, din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Musuly Ludovic a transportat țigări despre care avea cunoștință că provin din contrabandă, activitatea sa infracţională nefiind circumscrisă acţiunii conjugate a membrilor grupului, însă având în vedere faptul că țigările proveneau de la inculpatul Pop Ioan, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei, cauzele au fost şi rămân reunite de către procuror.
A.N.A.F. se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 56.497 de lei, reprezentând prejudiciul creat bugetului de stat.
În cauză au fost luate măsuri asiguratorii pentru confiscarea ţigărilor şi repararea pagubei cauzate de inculpaţi, conform Ordonanţelor din datele de 04.03.2014 şi 28.05.2014. De asemenea au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale două autoturisme care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.
Cheltuielile judiciare, în sumă de 20.000 de lei, s-au stabilit în sarcina inculpaților.
Prin rechizitoriul de astăzi al procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea a fost sesizată instanța Tribunalului Satu Mare.

Sursa: DIICOT

Un comentariu

  1. ginosalam Răspunde

    Uneori te uiti in jur,si nu sti unde sa sa gasesti un loc de munca,si vezi ca la altii merge bine,si nu iti dai seama,de unde ?cum ?si iata asa se fac bani cu smecherii,dar oricum scapa fiecare cu basma curata,e adevarat ca costa,dar asta este,dar are de unde,,..partea buna este ca scapa,numa sa decarteze unde trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.