Ultima actualizare: azi, 22:16
Locale

UDMR a făcut jocul în Consiliul Local, în faţa majorităţii PSD-PNL. Consilierul PDL, nevalidat

consiliu local (9)O adevărată confruntare între opoziţie şi putere a avut loc astăzi în Consiliul Local Satu Mare. Consilierii UDMR şi-au făcut calcule cu privire la numărul de voturi şi profitând de absenţa unor membri PSD sau PNL au făcut jocurile în şedinţă. Miza a fost proiectul cu privire la modificarea organigramelor Primăriei şi instituţiilor subordonate, cu care consilierii UDMR nu au fost de acord. Văzând că majoritatea PSD-PNL are doar 11 consilieri în sală, şi ar avea nevoie de 12 voturi pentru a adopta unele hotărâri, consilierii UDMR s-au abţinut la votul privind validarea consilierului PDL Doina Feher, deşi nu au nimic cu ea. Astfel, au reuşit cel puţin să amâne modificarea organigramelor.

Tensiunea a fost resimţită imediat după aprobarea ordinii de zi. Văzând că solicitarea lor cu privire la amânarea modificării organigramei nu a fost scoasă de pe ordinea de zi consilierii UDMR au cerut o pauză de consultări, în prezenţa preşedintelui UDMR Satu Mare, Kereskenyi Gabor. Atunci au decis să nu voteze pentru validarea propunerii PDL, asigurându-se că aceasta nu va vota cu majoritatea PSD-PNL. Practic, Doina Feher a fost victimă colaterală.

Proiectul cu privire la modificarea organigramelor aparatului de specialitate şi instituţiilor a stârnit discuţii aprinse. Liberalul Adrian Albu a declarat în plen că în cadrul comisiei din care face parte s-a hotărât formularea propunerii de amânare a proiectului, când de fapt au fost trei voturi pentru susținerea proiectului, două împotrivă şi o abţinere,. Imediat a fost taxat de către colegii de comisie, făcându-se glume pe această temă, nefiind nicidecum vorba despre vreo propunere de amânare. De altfel, Albu nu este prins pentru prima dată în offside. La un alt proiect el a votat inițial pentru amânare, iar peste câteva secunde s-a răzgândit și votat pentru adoptare.

După mai multe discuții în contradictoriu cu privire la proceduri, a fost propusă amânarea proiectului și votată în unanimitate de către cei prezenți. UDMR a marcat astfel o victorie în fața USL-ului.

Potrivit reprezentanților PSD, UDMR s-ar opune unei astfel de modificări întrucât multe persoane ar fi reîncadrate pe alte posturi şi implicit pe alte salarii. Printre cei care au depus oficial un memoriu se află persoanele din conducerea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, care au venituri de aproape 10.000 de lei/lună.

Consilierul Masculic Csaba, cel care a condus acţiunea UDMR, a declarat că este vorba despre faptul că proiectul de modificare a organigramelor a fost primit prea târziu, şi anume marţi, şi nu a fost timp suficient pentru a fi studiat în detaliu, având în vedere că afectează 741 de posturi de la primărie şi instituţii subordonate. Masculic consideră că ar fi fost nevoie de o dezbatere a propunerilor cu liderii grupurilor.

Referitor la invalidarea propunerii PDL, Masculic a declarat că UDMR a apelat la această armă a opoziţiei pentru a-şi face auzită vocea cu privire la organigrame.

13 comentarii

 1. Dan Mirel Răspunde

  Pentru informarea corecta a cititorilor dvs. ar trebui spus ca tov. Coica vrea sa creeze 113 (!!!) noi posturi dintre care 19 (!!!) noi functii de conducere. Deci, nici vorba de rentabilizare ba din contra se doreste pesedizarea Primariei. Felicitari UDMR pentru stoparea acestei porcarii.

 2. majoritar Răspunde

  UDMR iar isi bate joc, acelasi stil, aceeasi poveste.

 3. prince Răspunde

  Fara Ratiu va cacati pe voi toti,da fraietul de Coica unde este nu vine la nici o sedinta de consiliu,trebuie revocat din functie este un hoas in primarie asa cevanu a mai fost in Satu Mare niciodata.

 4. gabor Răspunde

  la carei udmr votează împreună cu psd şi îşi împart posturi în primărie şi la spitalul lui koika cel mai bun amic a lui kovacs primaru după cum spun ei şi la sătmar cică se bubuie…de faţadă că la contracte tot împreună împart comeseonu….de la carăi vine grosu la udmr sătmar că semnează primaru şi 6 mii de euroi pt filmu de juma de oră pt grofi şi lucrările de la castel date pe din spatye şi la monument cum dă 2 miliarde jumate pt o alee pavată de nici 200 de meitere..mari bandiţi tulipanii ăştia..nu ştiu ce ar face fără contracte cu statul român şi posturi în primării româneşti…

 5. destituire Răspunde

  Domnule Mirel, daca sunteti Dan Mirel acel sef renumit prin gura targului e si mai rau, dar eu cred ca ar cam trebui sa va ganditi ca tot vine mitingul aviatic sa va cam parasutati cu mai bravi d-voastra colegi Drimus si Fratila din directie, ca destul ati parazitat-o. Ma intreb totusi ce are sa faca domnia voastra daca nu mai este sef la ditl si nu va mai avea incasarile lunara care le aveati. Nici nu va suparati stimabililor dar stimulente ca ale d-voastra si salar ca al d-voastra sa tot ai si e clar ca tii cu dintii de banii si functia asta. Pa pa si lasa-ne ca doar din banii contribuabilului erai platit hahana ce esti. La gara.

 6. mihaela dragostea mea Răspunde

  Mihaela, domnisoara din poza de mai sus, este dragostea inaintasului Gyula, pe care a “uns-o” sefa, ofera acu cu sarg consulatanta juridica tocmai celor care l-au batut pe iubit. se pare ca e iar indragostita, dar de altul.
  Dar acu tot ungurii sunt cei ce latra ca se vor face zeci de mii de angajari si vezi doamne nu vor fi etnici maghiari si va fi jale.
  Ez a baj ugye gaby vagy be alsz a 85 percben.Barrom.

 7. Satmarean! Răspunde

  D-nul Dan Mirel, traieste din amintirea vremurilor in care trantea usa primarului Ilyes, cand nu era multumit (cand trebuia sa imparta fondul de salarii si cu alti muritori de rand), ca doar era obisnuit sa primeasca salarii+stimulente ..fara numar. Acest lucru trebuie sa se termine! Diferentele de venituri sunt mult prea mari!

 8. sile Răspunde

  de unde ati scos prostia asta ca acel consilier PDL ar putea vota cu USL(psd+PNL), in conditiile in care ei sunt in opozitie?? Ce motiv ar fi avut sa voteze propunereea lu Coica si sa mareasca acele organigrame??

 9. Marius Răspunde

  In tot acest timp, Coica e in concediu in Franta!!!!

 10. prince Răspunde

  Nu este de mirare dezastoasa gestionare a orasului cand pe acest primat il intereseaza doar chefurile si concediile ,a fost sunat de cineva pt o problema a orasului,iar Coica i-a dat un mesaz ca este in Franta in concediu si il suna peste o saptamana.
  DEMISIA CA NE DISTRUGI ORASUL,BAI BRE PRIMATULE(animal nevertebrat cuIQ mai mic ca o rama)

 11. salarii nesimtite pe banii nostri Răspunde

  Priviti dragi satmareni ce salarii aveau cei trei samurai de la ditl
  http://www.satu-mare.ro/fisiere/pagini_fisiere/Dan_Mirel.pdf
  dan mirel 8075/luna net
  http://www.satu-mare.ro/fisiere/pagini_fisiere/13-06-26-02-06-57Drimus_Iosif_Aladar.pdf
  drimus director 8400 net/luna
  fratila veronica sef serviciu
  salar 8663 ne/luna

  Judeca-ti voi si spuneti ca nu tin de scaun cu dintii
  restul e cancan si e pe banii nostri.

 12. CIOCU MIC Răspunde

  DESPRE CE VORBIM AICI? 70% USL IN ROMANIA…. ASTA ESTE REZULTATUL, NICIO OPOZITIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Elevii sătmăreni pot beneficia de evaluare psihoaptitudinală

Consiliul Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare se preocupă de buna orientare şcolară...

Închide