Ultima actualizare: azi, 16:28
Locale

Primăvara Artelor – 37 de tineri, premiaţi de Centrul de Creaţie

premiere Primavara Artelor (3)Festivalul Primăvara Artelor, ediția a II-a,organizat de Centrul Cultural de Creație Satu Mare, a avut loc astăzi la Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare. Zeci de tineri sătmăreni au fost nominalizați și premiați pentru talentul de care dau dovadă.

În deschidere, directorul Centrului de Creație, Felician Pop, a afirmat că acest festival are menirea de a atrage atenția asupra unor tineri excepționali și în care Consiliul Județean își pune speranța viitorului.

”Acest festival are menirea de a atrage atenția asupra unor tineri excepționali, pentru că noi premiem numai tineri excepționali, care s-au remarcat într-un fel sau altul, care au deja o identitate și în care Consiliul Județean Satu Mare își spune speranța viitorului”, a declarat Felician Pop.

Evenimentul a debutat cu un program artistic în care tânăra sătmăreancă, Raluca Dumitru, elevă în clasa a 7-a și remarcată anul acesta de către directorul Felician Pop a interpretat vocal și instrumental piesa ”Ochii tăi”,  impresionând publicul cu farmecul și vocea ei minunată.

De asemenea au urmat și alte talente, printre acestea numărându-se Ștefania Hotca, Marian Buzilă și Nagy Norbert, tineri sătmăreni care au reprezentat Satu Mare în numeroase concursuri și spectacole.

Invitați la această gală ca să încânte publicul au fost interpreții Petrică Mureșan, George Negrea, Vlad Doros și trupa DOTS.

Printre nominalizați au fost soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale și recitatori. Premierea a fost făcută de către Alexandra Catargiu și Robert Laszlo, care au înmânat diplome, premii în bani și insigne celor 37 de laureați.

Evenimentul Primăvara Artelor ediția a II-a a fost finanțat de Consiliul Județean Satu Mare.

 

 

Un comentariu

  1. Amalia Răspunde

    Ii stim, ii vedem, le oferim aplauze si admiratia noastra. O diploma si o recunoastere a lor intr-un Festival vor ramane intiparite in memoria afectiva pentru vecie. Aceasta manifestatie dedicata acestor artisti va aduce cu siguranta o incredere in talentul pe care ni-l arata si ii va ajuta sa isi dezvolte aceste capacitati artistice. Iar judetul nostru se poate mandri cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Echipa “roboţeilor” a câştigat concursul Eurotehnicus (Galerie FOTO)

În sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc astăzi festivitatea de jurizare şi premiere a prototipurilor propuse...

Închide