Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

Victor Ponta a fost desemnat candidatul PSD la prezidenţiale

tsd satu mare victor ponta (7)Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit, luni, într-o şedinţă informală, convocată la Orăştie, pentru a discuta despre procedurile de desemnare a candidatului PSD la prezidenţiale, precum şi despre pregătirea partidului pentru campania electorală. În urma discuţiilor, prin unanimitate de voturi, s-a stabilit că preşedintele PSD, Victor Ponta, va candida la alegerile prezidenţiale, Comitetul Executiv urmând să propună acest lucru Consiliului Naţional, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura, potrivit discuţiilor informale de la CExN.

 

Ponta, pregătit pentru o candidatură

            Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că la reuniunea informală de la Orăştie a liderilor PSD le-a spus colegilor că dacă există sprijinul lor, el este pregătit pentru o candidatură la Preşedinţie, menţionând că nu au existat presiuni pentru a candida, iar la 1 august va avea loc Consiliul Naţional. Ponta a mai spus, luni, că după 10 septembrie va avea loc Congresul PSD. El a menţionat că cei care doresc să candideze la Preşedinţie vor putea anunţa acest lucru la reuniunea din 1 august. Premierul a menţionat că Mircea Geoană a spus la reuniune că îl va sprijini dacă va fi candidatul PSD la Preşedinţie. “Apreciez poziţia domnului Geoană”, a spus Ponta. Răspunzând unei întrebări, el a spus că nu au fost presiuni la adresa sa pentru a candida.

 

Unitate – cuvântul de ordine

            Victor Ponta a mai precizat că a învăţat, ca preşedinte al PSD, să reziste la presiuni. “Am avut o discuţie informală cu toţi colegii noştri, am discutat în primul rând despre ce am făcut la guvernare şi despre campania electorală. Am hotărât calendarul Consiliului Naţional şi al Congresului. Cine va dori să candideze, trebuie să spună asta în august, în faţa Consiliului Naţional. Am spus că dacă există sprijinul colegilor, sunt pregătit ca în august să le solicit acest sprijin pentru a candida la alegerile prezidenţiale. Va fi un candidat comun al celor trei partide. Pregătim proiectul de ţară şi ceea ce ne dorim să facem în perioada următoare nu doar a mandatului parlamentar. Nu a făcut nimeni presiuni. Nu candidez că mă forţează cineva şi nici nu trebuie să mă las rugat. Proiectul meu personal este să fiu prim-ministru până în 2016. Cea mai importantă temă de astăzi a fost ca toată lumea să tragă tare în campanie şi abia după aceea discutăm de prim-ministru”, a declarat Victor Ponta.

 

Sprijin unanim pentru Ponta 

            Prezent la Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a precizat că Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale, fiind singura nominalizare a partidului. Potrivit discuţiilor informale din CExN, acest for va înainta propunerea ca Victor Ponta să candideze către Consiliul Naţional, unde se va face şi anunţul formal al acestei candiaturi. Congresul partidului, care se va reuni la începutul lunii septembrie, va valida candidatura lui Ponta. “Toţi colegii din Comitetul Executiv Naţional, la care au participat şi miniştrii noştri, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii de municipiii reşedinţe de judeţ, am propus în unanimitate şi am votat ca domnul Vcitor Ponta să fie candidatul nostru la preşedinţia României. Şi, bineînţeles, pe data de 1 august va fi Consiliul Naţional, după are în luna septembrie va fi Congresul. Trebuie parcurşi toţi paşii statutari în acest sens. Dar, noi asta am cerut şi asta am votat: domnul Victor Ponta este propunerea noastră pentru funcţia de preşedinte al României.

 

Semne bune pentru PSD

            Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, s-a declarat ferm convins că Victor Ponta va fi viitorul preşedinte al României după alegerile din acest an, garanţie în acest sens fiind rezultatele foarte bune obţinute de PSD în urma alegerilor pentru Parlamentul European. Mai mult, Mircea Govor a precizat că inclusiv Mircea Geoană şi-a manifestat încrederea şi susţinerea totală în candidatul PSD. “Pot să vă spun că întotdeauna am fost ferm convins, şi acum sunt ferm convins, că viitorul preşedinte al României va fi domnul Victor Ponta. Am mare încredere că dânsul va câştiga pentru că suntem un partid foarte puternic. Să nu uităm că la alegerile europarlamentare am fost pe primul loc, detaşat faţă de ceilalţi candidaţi de pe partea dreaptă a eşicherului politic şi eu zic că domnul Victor Ponta porneşte cu prima şansă şi va fi viitorul preşedinte al României. Asta este părerea mea şi pot să vă spun că inclusiv colegii mei din Comitetul Executiv Naţional gândesc la fel şi suntem foarte hotărâţi şi foarte mobilizaţi ca să contribuim la această reuşită. În PSD nu există niciun gram de fisură. Inclusiv domnul Mircea Geoană a declarat în faţa noastră, a tuturor, că este alături de domnul preşedinte Victor Ponta şi îl va susţine cu tot ceea ce poate dânsul”, a declarat Mircea Govor.

 

Sursa:PSD

4 comentarii

 1. Galiano Răspunde

  doamne fereste daca acest Tontel o sa fie presedintele Romaniei!!!!

 2. Zorro Răspunde

  @Galiano PRESEDINTE ! Ole ole ole !

 3. Galiano Răspunde

  ole,ole,ole!!
  Pontel nu mai e….

 4. Racsan Răspunde

  Dar Govor cand va candida la functia de presedinte al Romaniei?N-ar fi bine acuma?Este cel mai bine pregatit roman.Silaghi nu o sa-l sustina.Stie el de ce. Ar putea sa-l ia sfatuitor pe V M ca sa fie sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.