Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Aplicație ISU Someș Satu Mare la Sam Mills din Botiz

aplicatie ISU Botiz (34)Pompierii sătmăreni au intervenit astăzi de urgență la SAM MILLS SRL din comuna Botiz, în cadrul unui exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenție pentru localizarea și stingerea unui incendiu.

Conform scenariului la hala de depozitare de la SAM MILLS SRL s-a produs un incendiu la care prima intervenție a avut-o personalul de la locul de muncă cu mijloacele din dotare, urmând intervenția forțelor profesioniste a detașamentului de pompieri Satu Mare. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale și o autoscară mecanică pentru suplimentarea forțelor. Aceștia au efectuat manevre pentru localizare și stingerea incendiului care s-a propagat la silozuri.

A doua situație creată în cadrul exercițiului de antrenare a fost o explozie produsă în urma incendiului de la silozuri fiind rănite 14 persoane. În această situație au intervenit și echipajele Unității de Primiri Urgențe, ale Serviciului Judeţean de Ambulanță.

Măsurile luate pentru această situație au fost dirijarea și supravegherea evacuării persoanelor surprinse în clădirile afectate, evacuarea răniților de către echipajele de salvare aparținând atât operatorului economic cât și serviciului voluntar pentru situații de urgență, amplasarea postului medical, efectuarea triajului în acest post medical, acordarea primului ajutor și realizarea evacuării către unitățile spitalicești în funcție de afecțiunile și de necesitățile de tratament ale fiecărei victime în parte.

Un ultim moment a fost realizat în spațiul operatorului economic vecin, unde în urma executării unor săpături s-a produs o explozie ca urmare a atingerii unui element de muniție neexplodat din al doilea Război Mondial. La rezolvarea acestui moment s-a solicitat intervenția echipajului  pirotehnic, acesta analizând zona afectată, identificând și ridicând elementul de muniție.

Exercițiul pentru antrenarea structurilor de intervenție pentru localizarea și stingerea unui incendiu a fost coordonat ISU Someș Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.