Ultima actualizare: azi, 20:09
Locale

Judeţul Satu Mare primeşte 27 microbuze şcolare noi

microbuze (5)Prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor şi inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că judeţul Satu Mare va primi în cursul acestui an 27 de microbuze noi pentru transportul elevilor din mediul rural.

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a aprobat toate solicitările venit din partea reprezentanţilor comunelor, primind aviz negativ doar microbuzele solicitate de oraşe şi municipii.

Prefectul Eugeniu Avram a declarat că acest fapt este un precedent unic la nivelul judeţului Satu Mare. Prima serie de microbuze va ajunge la Satu Mare în perioada iulie – septembrie şi vor fi distribuite în Acâş, Beltiug, Berveni, Călineşti Oaş, Cămin, Culciu, Gherţa Mică, Moftin, Odoreu, Racşa, Turţ, Racşa, şi Valea Vinului iar în etapa a doua vor primi microbuze Agriş, Andrid, Batarci, Bixad, Căuaş, Homoroade, Lazuri, Medieşu Aurit, Micula, Oraşu Nou, Pişcolt, Santău, Tarna Mare, Târşolţ şi Valea Vinului.

Primarii comunelor din Odoreu – Dumitru Pop şi Racşa – Toma Betea, au fost chemaţi la Bucureşti în 23 iulie, când va avea loc predarea oficială a primelor microbuze, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea.

Vicepreşedintele Mircea Govor a ţinut să mulţumească guvernului atât pe linie administrativă cât şi pe linie politică, în calitate de preşedinte al PSD Satu Mare, arătând că au primit microbuze toate comunele care au solicitat acest lucru, indiferent de culoarea politică.

Indiferent de culoarea politică s-au aprobat cererile, nu s-a făcut nicio diferenţă. Guvernul Ponta este guvernul tuturor românilor”, a subliniat Govor.

La rândul său, Claudiu Mondici a spus că aceste microbuze vor rezolva în întregime problema deplasării elevilor din mediul rural. El a atras atenţia că din lipsa unor mijloace de transport a elevilor, unii primari şi-au reorganizat reţelele şcolare, astfel încât unele structuri au fost desfiinţate, dând exemplul comunelor Călineşti Oaş, Gherţa Mică şi Turţ.

De-a lungul timpului, judeţului Satu Mare i-au fost repartizate 50 de microbuze şcolare. 

3 comentarii

 1. Fulgutza Răspunde

  Trebuie felicitat Guvernul Ponta si reprezentantii acestui Guvern in teritoriu, Prefectura, presedintele PSD pentru ca se vad implementarile si realizarile strategiei Guv Ponta in teritoriu

 2. jj Răspunde

  Procurorii DNA Satu Mare au efectuat, joi după-amiaza percheziții la ITM Satu Mare într-un dosar în care directorul instituției, fostul prefect Cristian Sasu, este suspectat de acte de corupție. Potrivit unor surse din cadrul ITM, procurorii au percheziționat și locuința lui Cristian Sasu, de pe str. Chendi din Satu Mare.

  Angajați ai ITM Satu Mare au declarat pentru VoceaTransilvaniei.ro că procurorii DNA au ridicat mai multe acte de la ITM și au sigilat apoi biroul directorului Cristian Sasu. Acesta a primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

  Sasu este suspectat de fapte de corupție, atât în calitate de director al ITM Satu Mare, dar și legate de mai multe proiecte din fonduri europene, derulate prin intermediul firmei de consultanță a soției sale.

  Prin firma ANDA SRL, soția lui Cristian Sasu a asigurat consultanță pentru mai multe proiecte de infrastructură derulate de unele comune din județ, din fonduri europene.

  Totodată, procurorii bănuiesc că Sasu și-a trecut o parte din avere pe mai mulți membri ai familiei și pe unii interpuși, pentru a ascunde veniturile obținute din derularea acestor proiecte europene.

  Cristian Sasu a ocupat funcțiile de prefect al județului Satu Mare, în timpul guvernului Boc, iar apoi, susținut de fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a fost subprefect în perioada mai 2012- martie 2014.

  Cristian Sasu a revenit apoi la conducerea ITM Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.