Ultima actualizare: azi, 13:26
Locale

Mai multe primării au probleme la implementarea proiectelor europene

intalnire prefecturaLa iniţiativa prefectului judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, joi, 10 iulie 2014, de la ora 10,00 în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc o întâlnire de lucru pe tema proiectelor aflate în implementare pe măsurile 322 şi 125.

La şedinţa de lucru au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, consilierul pe linie de afaceri europene, Mircea Ciocan, conducerea Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 6 Nord-Vest Satu Mare, reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Satu Mare, conducerea agenţiei sătmărene a Electrica Furnizare Nord, respectiv primarii, consultanţii, proiectanţii şi executanţii proiectelor  finanţate prin FEADR.

La şedinţă au fost convocaţi doar beneficiarii care au întârzieri în implementarea proiectelor, şi anume edilii comunelor Bârsău, Socond, Apa, Bogdand, Tîrşolţ, Terebeşti şi Micula.

Problemele generale care au fost evidenţiate în cadrul şedinţei de către primari sunt întârzieri cauzate de contestaţiile depuse pe procedura de licitaţie, termenul prelungit de soluţionare a acestor contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, omisiuni în faza de proiectare, necesitatea unor modificări prin acte adiţionale, începerea procedurii de insolvenţă la unele firme care au contractat lucrări în cadrul acestor proiecte, respectiv lipsa de lichidităţi a acestor societăţi comerciale. O altă problemă este aceea a deficitului de personal la CRPDRP 6 Nord Vest.

Ca urmare problemelor sesizate, Instituţia Prefectului Satu Mare şi-a manifestat intenţia de a sprijini orice demers al beneficiarilor, atât la nivel judeţean cât şi naţional, pentru a soluţiona problemele apărute pe parcursul implementării, pentru a fi finalizate cu succes cele opt proiecte de infrastructură  de o importanţă majoră pentru cele şapte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Conducerea PNL Satu Mare a dizolvat 41 de birouri din judeţ

Conducerea interimară a PNL Satu Mare a dizolvat conducerile filialelor PNL din 41 de localităţi, ca urmare a scorului slab...

Închide