Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

”O zi cu tata” la Penitenciarul Satu Mare

images (6)Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare derulează cu sprijinul Asociaţiei Bărbaţilor Creştini din România Programul „O zi cu tata”.

Având în vedere faptul că mare parte din persoanele care populează penitenciarele au avut parte de condiţii minime în formarea educaţională şi de modele predominant negative în dezvoltarea comportamentală, considerăm că un obiectiv important în procesul de reinserţie socială îl constituie revizuirea concepţiilor despre sine, lume şi viaţă.

Ineditul programului constă în combinarea activităţilor teoretice cu cele practice, astfel încât, după 4 întâlniri teoretice în incinta penitenciarului, este planificată o întâlnire practică, în comunitate la care participă soţiile şi copiii persoanelor condamnate participante la program.

Dintre activităţile în comunitate incluse în program amintim „Tata şi copilul meşteresc împreună”, o activitate cu scop caritabil „Tata şi copilul slujesc împreună”, în care persoanele condamnate  petrec timp împreună cu copiii lor şi îi învaţă în acelaşi timp importanţa de a-şi ajuta aproapele.

Penitenciarul Satu Mare este al doilea penitenciar care a implementat acest  program la nivel naţional, după Penitenciarul Timişoara. Voluntarii care susţin acest proiect, cadrele din penitenciar, precum şi celelalte persoane condamnate au observat o schimbare în comportamentul şi atitudinea participanţilor la program.

 Sursa: Penitenciarul Satu Mare

Un comentariu

  1. Valeriu G. Răspunde

    Este de apreciat formele si metodele de educare acelor persoane care au gresit intr-o forma s-au alta,metodele bune de educare, care pe scara de valori a societati sa ajunga la cel mai inalt nivel,este nevoie de personal bine pregatit,cu o inalta tinuta morala si umana,de care penitenciarul satu mare nu duce lipsa,Zice o vorba din batrani;nu-i padure fara uscaturi,va relatez pe scurt cazul familiei noastre;din 2006 locuim in casa de tip duplex cu doii angajati ai penitenciarului satu mare,suntem pensionari cu handicap de 80 ani,acesti doi vecinii de cand iam cunoscut pana in prezentne aplica cele mai groaznice tratamente de joasa speta,nu suporta prezenta sa va relatez,de la santaj,excrocherie,taxa de protectie pana la umilinta si hotie,Multumesc conduceri,d-l director, la plangerea mea imediat s-a inceput verificarea celor sesizate,numai ca corb la corb nu-si scoate ochi.aceii constatatori au reusit sa duca in eroare,prin acte false conducerea penitenciarului st. m.si bucuresti,prin adresa nr.E2.15091/PSMSM 31/01/2013 onorata conducere apreciaza corect comportarea celor doi angajati pe care-i felicita,insa judecatoria si tribunalul n-afost de aceas-i parere, l-ea dat o lectie usturatoare,dosarul 576/296/2013 jud.st.m. si dec.civila nr.204/R/22/05/2014,a tribunaluluist.m.va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.