Ultima actualizare: azi, 16:35
Locale

Poziţia Episcopiei Romano Catolice în legătură cu blocarea conturilor Spitalului Judeţean

cladirea psihiatriei Episcopia Romano Catolică de Satu Mare a transmis astăzi presei poziţia oficială cu privire la procesul de retrocedare a clădirii secţiei de psihiatrie, în urma căruia a blocat conturile Spitalului Judeţean.

Redăm în continuare poziţia Episcopiei:

Procesul de luare în posesie s-a încheiat în data de 8. Aprilie 2014. În data de 14 Aprilie Episcopia a trimis Spitalului Judeţean de Satu Mare somaţia, cerând să dea un răspuns într-un termen de 7 zile, conformându-se hotărârilor judecătoreşti. Neprimind răspuns, Episcopia a demarat procedura de executare silită conform legii, prin executorul judecătoresc. În 27 Iunie a început procedura de executare silită. Conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare în 2 Iulie, printr-o adresă, solicita efectuarea plăţii eşalonat. Episcopia Romano Catolică de Satu Mare, în răspunsul din 4 Iulie reconfirma dorinţa de a rezolva în cale amiabilă, de a încheia un acord privind eşalonarea creanţei. Neprimind răspuns la această adresă, în 16. Iulie executorul a continuat procedura.

Episcopia Romano Catolică de Satu Mare nu a cerut niciodată drepturi fără cuviinţă, şi sprijin fără justificare. Într-un cadru democratic nu se poate pune sub semnul întrebării validitatea unei astfel de hotărâri, respectiv cereri.

Episcopia Romano Catolică de Satu Mare îşi exprimă părerea de rău pentru o comunicare prin presă cu exagerări punctabile din partea părţilor amintite, cunoscând faptul că era cadru şi timp pentru o comunicare mult mai civilizată. Chiar există şi precedent pentru un caz asemănător, prin care Episcopia Romano Catolică de Satu Mare a încheiat o convenţie rezonabilă pentru Consiliul Judeţean Satu Mare.

Episcopia Romano Catolică de Satu Mare rămâne adeptul comunicării şi apropierii prin comunicare, dacă acesta rămâne la un nivel al bunului simţ şi nu doboară valorile fundamentale ale schimbului de informaţii civilizate, recurgând la acuzări nejustificate. De aceea invită părţile amintite la o comunicare în sălile de şedinţă şi nu prin presă.

5 comentarii

 1. Fuctionar public Răspunde

  Episcopia Romano Catolică din Satu Mare cum se mai spune pe romaneste (ne-a traso original)

  • lucian b Răspunde

   pentru habarnamisti venetici nu se traduce

   • matroz Răspunde

    Pai n-ati crezut cungurii sunt bunii samariteni!!!Si-au trecut in posesie cu ajutorul fratelui Gyusi cam tot ce au putut.Au uitat ipochimenii ,ca pentru multe au fost despagubiti,altele nu le-au apartinut nicodata.
    Salut initiativa G.N.V,de-a organiza o ancheta cu mijloace specifice si de-a spune cat s-a furat.Cine,este clar!Sper sa nu se razgandeasca Govor Mircea si sa ingroape initiativa cotidianului.

 2. Ioan Damian Răspunde

  ASE VA TREBUIE DRAGI ROMANI IN FINAL O SA RAMINETI FARA GACI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Misterul câinilor dispăruți de la Free Life încă nu a fost elucidat

Președinta a asociației pentru protecția animalelor Free Life Satu Mare, Dorina Somogyi a prezentat astăzi membrilor presei adăpostul de câini...

Închide