Ultima actualizare: azi, 21:40

Locale

Primarul vrea locuinţe sociale şi pentru tineret pe str. Vulturului dar este blocat de “frânari”

dorel coicaPrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, susţine că a găsit un fond de investiţii german dispus că construiască un cartier de locuinţe pentru tineri şi unul de locuinţe sociale însă nu dispune de teren. În acest sens, edilul a cerut preluarea unui teren de 9 ha de pe str. Vulturului de la Ministerul Apărării, însă s-a lovit de refuzul unor generali şi prin urmare a apelat la premierul Victor Ponta şi la ministrul Mircea Duşa.

Am un investitor, un fond de dezvoltare german, care doreşte să construiască un cartier de locuinţe pentru tineri şi un cartier de locuinţe sociale. Sunt în negocieri cu ei, îmi lipseşte terenul. Am făcut numeroase adrese la Ministerul Apărării Naţionale şi am primit două răspunsuri de la nişte generali. I-am spus d-lui prim-ministru că sunt generali de pe timpul lui Ceauşescu, din ăia limitaţi fără nicio perspectivă, care spun nu. Deci, vine omul cu banii lui, face acel cartier după care îl administrează Primăria, să punem la dispoziţie terenul. Dacă nici aşa nu ne convine, ce facem? I-am spus premierului: dacă nu îmi daţi acel teren vin la dumneavoastră să-mi daţi bani să facem acel cartier“, a declarat primarul.

Dorel Coica susţine că acei „mânuitori de hârtii, obstrucţionişti şi frânari” blochează acest proiect, cu atât mai mult cu cât terenul respectiv nici măcar nu este întreţinut..

Deocamdată Dorel Coica nu a putut oferi informații cu privire la numărul de locuințe ce s-ar putea construi, spunând că depinde de teren, de solicitările sătmărenilor. În privința finanțării investiției, aceasta va fi recuperată de către investitorul german de la Primărie, prin plata unor rate timp de mai mulți ani.

4 comentarii

 1. Marius Răspunde

  Coica nu fi naiv, sti bine ca Govor e in spate la toti si toate ca el nu vrea sa faci ceva in Satu Mare, ca ideea e sa nu mai fi primar, asta ar vrea Govorica.

 2. cosmin Răspunde

  Se pregateste un tun imbiliar de proportii,dl Coica v-a incerca sa faca rost de teren gratis, se vor construi locuinte (apartamente de lux) care apoi se vand pe bani multi.
  Unii baieti destepti vor spala banii prin acest proiect ,care este doar de fatada pt cei saraci si in realitate se vrea acapararea a cel putin 3 hectare de teren intavilan gratis de niste pseudo investitori.
  Este o noua stire marca Coica , suntem obisnuiti cu fumigene de acest gen.

 3. polgar Răspunde

  Dl COICA DOREL COSTEL a stat pre mult la soare pe unde a unblat el frumuselu de 2 ani si cateva luni,iar soarele i-a daunat la neuron.
  Cine este fraieierul care sa investeasca in SM doar daca nu se gandeste la profit respectiv teren gratis 80/.din locuinte sa fie vandute pe bani multi,iar la fraieri cociabe pe bani si mai multi.
  Este o manipulare pe care o coace dl primar de anul trecut ,trbuie pierduta urma banilor proveniti din afaceri si comisioane ilegale.

 4. hayny Răspunde

  Dl primar a mai promis hidrocentrala pe Somes,al trilea pod ,centura au fost promise nu demult chiar si de premietul Ponta toate in campania electorala dar nu a facut nimic doar minciuni oltenestia,pacat de oras ca are asa primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.