Ultima actualizare: azi, 16:32
Locale

Beniamin Kira vrea să realizeze la Satu Mare primul muzeu de autoturisme românești din țară

parada masini de epoca (5)Sâmbătă, 23 august, odată cu împlinirea a 45 de ani de la lansarea primului model Dacia 1300, Retromobil Club Romania (R.C.R), filiala Maramureș a organizat evenimentul FABRICAT IN ROMANIA, marcat de o paradă de mașini de epocă exclusiv de fabricație românească. Evenimentul a fost organizat în patru orașe din țară simultan: București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Suceava, iar în cadrul întâlnirii au fost prezentate automobile, autoutilitare, camioane, motociclete și motorete.

La parada de la Baia Mare au participat și delegația sătmăreană, formată din: Beniamin Kira – Dacia 1100, George Negrea – Dacia 1300 și Vlad Rakolti – Mercedez Bot de Cal.

Aceștia au organizat în urmă cu 2 luni un eveniment unic în țară, la care au participat echipaje din Polonia, Ucraina și România, Intâlnirea Cluburilor Drum Bun, eveniment apreciat de marile cluburi de mașini retro din Europa.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre necesitatea unui muzeu al automobilismului românesc, ocazie cu care omul de afaceri sătmărean, Beniamin Kira și-a anunțat dorința de a realiza un muzeu, primul de acest gen din țară, din fonduri proprii. 

“Vreau să construiesc un muzeu al automobilismului românesc la Satu Mare, deoarece am remarcat că în România din păcate nu există așa ceva. Dacă ne ajută Dumnezeu în vom inaugura în primăvara sau vara anului 2015″, a declarat Beniamin Kira.

Alături de vehiculele istorice românești, la Baia Mare au fost expuse și modelele care încă nu îndeplinesc condiția de vechime pentru a căpăta acest statut. Recent R.C.R. a transmis Registrului Auto Român o nouă solicitare de aliniere a legislației românești la cea europeană, în sensul includerii în categoria vehiculelor istorice cele cu 30 de ani vechime.

 

8 comentarii

 1. Liviu Răspunde

  Speram ca acest cocalar analfabet sa isi faca si o puscarie-muzeu, unde sa se inchida demonstrativ din cand in cand pana ajunge in cea oficiala!

 2. Misu Răspunde

  Daca va deveni realitate, va fi o chestie foarte frumoasa. Eu unu apreciez initiativa lui. Benica, fa-l va fi un lucru care iti va ridica moralul si imaginea.
  SPOR !

 3. Sandu Costea Răspunde

  La cat a furat si tzepuit e de laudat ca vrea sa faca ceva sa intoarca inapoi banii comunitatii. Acest muzeu va fi defapt construit din banii cetatenilor! Mai rar astia care fura de rup si vor sa faca si ceva de interes public. Felicitari!

 4. mihai muntean Răspunde

  FIECARE FURI. DA AIA CARE VIRIFICA DACA ESTI ANGAJAT SA CONTROLEZE LA FIRMA LA IEL NU PLATESTE LA STAT DUPA OAMENI. LUCREAZA MULTE ACOLO LA NEGRU. SI LA HALA SI LA ZIAR

 5. Crina Răspunde

  E usor sa arunci cu noroi. Voi astea care comentati aici, nu aveti dupa ce bea apa… Omu asta chiar a facut ceva. Fraieri

  • rosal Răspunde

   da da chiar a facut ceva , de ex azi a facut laba :)))))))))))))))))))))

   draq de taran coclit varianta mai tinara a lui ciocan ce draq scrieti articole despre astia

 6. matroz Răspunde

  Pai ,cetateanul,nu-i nici macar original in ce viseaza sa faca!!!Televiziunile au prezentat mai zilele trecute o asemenea realizare!
  Dar daca o face la Satu Mare,bravo lui!

 7. Laszlo Fazekas Răspunde

  Da asa este! Din bani nostri face muzeu. Am cumparat de la el, de la Beny Trans beton, cand am intrebat a zis pretul si la sfarsit cand am cerut factura sa platim, a zis ca nu poate sa dea pretul ala cu factura. Dar asta dupa ce betonul era deja pus. Sa lucreze la negru. Si la el muzeu trebe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Plopstock s-a încheiat cu un super concert Subcarpați (Galerie FOTO)

Cea de-a cincea ediție a festivalului Plopstock s-a încheiat sâmbătă seara cu un concert marca Subcarpați. În ultima zi a...

Închide