Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Exercițiu de simulare a inundațiilor în județul Satu Mare și Sălaj

inundatii-militari-295x180În perioada 6 – 8 august 2014 se va desfăşura exerciţiul de simulare a producerii de inundaţii în bazinul hidrografic al râului Crasna, în localităţile Bănişor şi Pericei din judeţul Sălaj, Supur şi Moftin din judeţul Satu Mare.

Scopul acţiunii este verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare-alarmare a populaţiei şi a modului de conlucrare a structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Pentru  îndeplinirea scopului exerciţiului s-au luat ca ipoteză următorii parametri definitorii:

• Depăşirea pragurilor critice de precipitaţii căzute pe un sol umed, precipitaţii însoţite de fenomene de oraj şi vijelie, precum şi a cotelor de apărare pe râul Crasna.

• Evacuarea unor debite de peste 20 mc/s aval de Acumularea Vârşolţ;

•Intrarea în faza de apărare a Acumulării Vârşolţ.

În acest sens, pentru îndeplinirea condiţiilor de desfăşurare a exerciţiului se vor prognoza depăşiri ale cotelor de inundaţii şi de pericol la staţiile hidrometrice cuprinse în exerciţiu.

Exerciţiul va începe miercuri, 6 august 2014, în Dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi va fi condus de către directorul tehnic, ing. Petrică Stroi. La nivelul fiecărui judeţ implicat exerciţiul va fi condus de către directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, în calitate de sef al Grupului de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.