Ultima actualizare: azi, 11:21
Sănătate

Miere cu scorţişoară – o combinaţie extraordinară ce tratează 15 afecţiuni

miere cu scortisoaraAtat mierea, cat si scortisoara beneficiaza de anumite proprietati vindecatoare remarcabile si se bucura in medicina populara de o imensa popularitate. Iata cateva dintre beneficiile remediului pe baza de miere si scortisoara si afectiunile in care acesta are un efect pozitiv:

Combinatia de miere cu scortisoara cunoaste o indelungata istorie si intrebuintare ca remediu traditional chinezesc, dar si ayurvedic. Atat mierea, cat si scortisoara beneficiaza de anumite proprietati vindecatoare remarcabile si se bucura in medicina populara de o imensa popularitate. Chiar daca uneori rezultatele nu au fost certificate stiintific, mierea si scortisoara sunt folosite de secole in tratarea mai multor afectiuni. Iata cateva dintre beneficiile remediului pe baza de miere si scortisoara si afectiunile in care acesta are un efect pozitiv:

Mierea cu scortisoara: 15 afectiuni pe care le trateaza

Tratarea si prevenirea racelilor: Intr-un pahar cu apa calduta adauga putina miere si pudra de scortisoara. Este un remediu eficient in sezonul rece in tratarea racelilor. Stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la curatarea sinusurilor.

Caderea parului: Aplica pe scalp si par un remediu naturist obtinut din ulei de masline, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de scortisoara si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Dupa un sfert de ora, spala parul bine.

Scaderea colesterolului: Adauga in ceaiul pe care il bei de obicei 2 linguri de miere si 3 lingurite de scortisoara. Scortisoara si mierea, combinate, pot reduce colesterolul rau din sange, chiar cu pana la 10%.

Protejeaza inima impotriva bolilor cardiovasculare: Mierea si scortisoara au proprietatea de a reduce colesterolul din sange si prin urmare protejeaza si sanatatea inimii.

Intarirea sistemului imunitar: Separat, dar si impreuna, atat mierea, cat si scortisoara sunt fantastice pentru intarirea sistemului imunitar. Implicit, sunt eficiente in eliminarea senzatiei de oboseala, dar si in cresterea rezistentei impotriva racelilor si a contractarii de virusi. Consuma frecvent ceai cu miere si scortisoara pentru a-ti intari sistemul imunitar si a-ti proteja organismul de infectii virale si bacteriene.

Crema antibacteriana: Sunt multe studii care ne confirma proprietatile antibacteriene ale mierii, dar si capacitatea acesteia de a lupta impotriva infectiilor interne si extreme. La randul sau, scortisoara beneficiaza si ea de proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Puteti forma o pasta din aceste ingrediente pe care o puteti utiliza prin aplicare pe piele pentru tratarea infectiilor externe.

Tratarea gingivitei: O miere cu proprietati speciale este mierea de Manuka, despre care cercetatorii din Noua Zeelanda afirma ca este benefica in cazul infectiilor sau al sangerarilor gingivale, dar si impotriva placii dentare si a mancarimilor de gingii. Daca ai miere de manuka acasa, amestec-o cu putina scortisoara si aplica aceasta pasta pe gingii.

Pastrarea agerimii mintii: In combinatie cu scortisoara, mierea ajuta la imbunatatirea memoriei si la pastrarea agerimii mentale.

Remediu pentru intepaturile de insecte: Intr-un recipient, adauga o parte miere, 2 parti de apa caldura si o lingurita de pudra de scortisoara. Amesteca bine ingredientele pana cand vei obtine o pasta omogena. Maseaza usor zona in care sunt intepaturile de tantari/ insecte si senzatia de mancarime si durere se va calma in cateva minute.

Remediu pentru cosuri sau infectii minore ale pielii: Cosurile sau anumite infectii minore ale pielii pot fi tratate cu aceeasi pasta obtinuta din miere si scortisoara. Aceasta pasta naturista se poate lauda cu proprietati antiinflamatorii, antiseptice si antioxidante. Prin urmare, prin efectul sau de reducere a impactului cauzat de radicalii liberi, poate intarzia aparitia petelor cauzate de imbatranire sau chiar a ridurilor.

Energizare: Mierea contine multe minerale si vitamine, in timp ce scortisoara se poate lauda ca are in compozitia sa calciu, fier, vitamina C, vitamina K, mangan si fibre. Combinate, din cele doua poti obtine un remediu excelent pentru reenergizarea si tonifierea organismului.

Tratarea respiratiei urat mirositoare: Intr-un pahar, amesteca o cantitate egala de miere si scortisoara si adauga peste ele putina apa calduta. Amesteca-le bine si cu aceasta solutie fa gargara dimineata. Respiratia ta se va mentine proaspata pe tot parcursul zilei.

Imbunatatirea digestiei: Mierea si scortisoara pot contribui la imbunatatirea functionalitatii si sanatatii sistemului digestiv.

Tratarea artritei si diminuarea durerilor articulare: Remediul cu miere si scortisoara are efecte pozitive asupra persoanelor care se confrunta cu artrita, usurand durerile articulare. In acest caz, se consuma de doua ori pe zi, dimineata si seara, o ceasca de apa fierbinte in care ati adaugat ulterior 2 linguri de miere si o lingurita de pudra de scortisoara. Totodata, in cazul durerilor articulare se aplica pe zonele dureroase o pasta formata din aceste doua ingrediente.

Tratarea infectiilor urinare: Intr-un pahar de apa calduta, adauga scortisoara cu miere si consuma ca atare. Ajuta la distrugerea bacteriilor din sistemul urinar.

Atentie! Atunci cand folositi acest remediu, asigurati-va ca produsele folosite sunt naturale si de cea mai buna calitate. Folositi doar anumite tipuri de scortisoara si anume scortisoara Ceylon, considerata a fi scortisoara adevarata, cu multe efecte benefice si cu un continut scazut de coumarin. Scortisoara Ceylon este varianta cea mai sanatoasa de scortisoara. Anumite tipuri de scortisoara precum Cassia (comercializata astazi mai peste tot) contin in diferite niveluri o substanta numita coumarin care, in doze mari, poate afecta sanatatea ficatului si a rinichilor.

Scortisoara este de evitat de catre cei care se confrunta cu probleme hormonale intrucat aceasta poate actiona si asupra nivelului de estrogen. De asemenea, cereti si sfatul medicului inainte de a folosi in mod constant scortisoara in alimentatie deoarece aceasta poate interactiona cu anumite medicamente. Evitati totodata sa consumati miere daca suferiti de anumite alergii digestive sau respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.