Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Percheziții la traficanții de țigări din Satu Mare. 30 de persoane ridicate de DIICOT pentru audieri

perchezitiiUpdate, ora 16:00 – Țigări, tutun vrac, alcool, o puşcă şi bani au fost descoperite şi ridicate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 36 de percheziţii efectuate la membrii unei grupări infracţionale.

La data de 27 august, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.
De asemenea, au fost puse în aplicare 30 de mandate de aducere.
Activităţile s-au desfăşurat în județele Satu Mare, Maramureş şi Bihor, cu sprijinul poliţiştilor de la I.G.P.R. –D.C.C.O, B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Bihor şi I.P.J. Satu Mare, precum și al jandarmilor.

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi 234 de litri de alcool, 107.080 de fire de ţigarete, 25 de kg. de tutun vrac, o pușca cu aer comprimat, 26 de telefoane mobile, 24 de cartele telefonice, 2 laptopuri, 2 tablete,1 hard-disk, 5.391 de lei și 500 de forinţi.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi avut cel puțin patru furnizori de țigări de contrabandă care ar fi fost trecute ilegal peste frontiera de stat a României, în zona râului Tisa.

Țigările ar fi fost depozitate temporar la membri ai grupării special desemnați să se ocupe de această activitate, fiind apoi vândute și revândute în mai multe județe ale țării, de către alți membri.
Autoturismele în care erau transportate țigările erau predate sucesiv între membrii grupării, până când produsele de contrabandă ajungeau în siguranță, la locurile de depozitare, pentru a eluda controalele.

De asemenea, transportatorii evitau filtrele Poliției Rutiere, fie prin abandonarea autoturismelor, fie prin neoprirea la semnalele regulamentare ale echipajelor.

Astfel, la data de 5 iulie a.c., unul dintre liderii grupării, când ar fi transportat țigări de contrabandă cu un autoturism, la intrarea în municipiul Marghita, județul Bihor, nu ar fi oprit la semnalele echipajului Poliției Rutiere.

Acesta ar fi trecut de două dintre barajele polițiștilor, deși aceștia au folosit armamentul din dotare.

Membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., S.R.I. şi DIPI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.