Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Peste 1700 pachete de țigări și 8 kg de tutun, confiscate în luna iulie

POLITIA DE FRONTIERAÎn urma acțiunilor de control derulate în luna iulie 2014, au fost confiscate 17.672 pachete de țigări și opt kilograme de tutun din activități de contrabandă.

Potrivit datelor centralizate, angajaţii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Birourilor Vamale şi Sectoarelor Poliției de Frontieră au întreprins, în luna iulie 2014, un număr de 146 de acțiuni, în urma cărora au fost constatate 44 contravenţii în cuantum de 50.875 lei, fiind confiscate 17.672 pachete de ţigări, 370 litri de combustibil, opt kilograme de tutun, valoarea bunurilor confiscate fiind 158.536 lei. De asemenea, în luna iulie au fost abandonate 2.240 fire de ţigarete.

Prejudiciul creat statului român de către persoanele implicate în contrabanda cu ţigări şi alte produse accizabile este 158.536 lei.

Având în vedere rezultatele obţinute în luna iulie pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi alte produse, prefectul Eugeniu Avram solicită instituţiilor cu atribuţii în domeniu să manifeste maximă vigilenţă şi seriozitate în vederea prevenirii şi stopării contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale.

De asemenea, în luna august, în contextul afluxului de călători prin punctele de trecere ale frontierei de stat de pe raza judeţului, reprezentantul Guvernului în teritoriu solicită atenţie sporită şi eficienţă în vederea asigurării condiţiilor optime de tranzit.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.