Ultima actualizare: ieri, 21:29
Locale

Se deschid temporar frontierele la Foieni și Horea

frontieraLa solicitarea autorităţilor publice locale maghiare şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, la sfârşitul săptămânii se vor deschide temporar Punctele de Trecerea a Frontierei  Horea (localitate de pe teritoriul României) – Omboly (localitate de pe teritoriul Ungariei) și Foieni (localitate de pe teritoriul României) – Piricse (localitate de pe teritoriul Ungariei).

Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Zilei Comunei Omboly (Ungaria) precum și pentru un pelerinaj cu ocazia Sărbătorii ”Sfânta Maria”.

Astfel, aceste PTF – uri vor fi deschise în următoarele intervale orale:

 • Punctul de Trecerea a Frontierei Horea – Omboly, în perioada 16.08.2014 ora 13.00 -17.08.2014  ora 01.00 (ora României);
 • Punctul de Trecerea a Frontierei Foieni  – Piricse în data de 16.08.2014 orele 13.00 – 14.00  (ora României);

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaței a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime.

Cu această ocazie, dorim să amintim tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Ungaria se poate face în baza un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Atenţionăm posesorii buletinelor de identitate vechi, că nu le pot folosi la trecerea frontierei.

Totodată amintim condiţiile de ieşire din ţară a cetăţenilor români minori. Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri:

 • în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi;
 • în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte;
 • dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.

Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că pentru orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Sursa: STPF Satu Mare

2 comentarii

 1. Szuiogan Iosif Szuiogan Iosif Răspunde

  la foieni cand a fost deschisa ???

 2. Szuiogan Iosif Szuiogan Iosif Răspunde

  la foieni cand a fost deschisa ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Obligaţiile angajatorilor în perioadele de caniculă

Verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile O.U.G. nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi...

Închide