Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Asistenții maternali din județul Satu Mare se plâng că primesc bani puțini și cu întârziere

Dialog Social Prefectura (16)Problemele cu care se confruntă în prezent asistenții maternali din județul Satu Mare au fost discutate astăzi în Comisia de Dialog Social de pe lângă Prefectura Satu Mare. Peste 200 de asistenți maternali se plâng că primesc bani de hrană cu întârziere iar suma este prea mică.

Potrivit asistenților maternali, banii de hrană pentru copiii luați în plasament se primesc cu întârziere, fapt ce le îngreunează traiul. Pentru decontarea banilor, aceștia susțin că sunt obligați să depună facturi, ceea ce este destul de dificil. Pentru hrană, asistenții maternali primesc 10 lei pe zi iar pentru fiecare ban cheltuit aceștia trebuie să ceară factură.

Pentru ca banii de hrană să fie primiți la timp, directorul Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean, Hadady Eva a declarat că depinde de cum le intră veniturile. Întrebată de motivul decalării plății, aceasta a afirmat că este cauzată de lipsa banilor.

O altă problemă discutată se referă la banii de cazarmament, o mare parte din asistenții maternali au declarat că acești bani care ar trebui să îi primească o dată pe an și nu i-au mai primit din 2011, suma fiind de 330 de lei, bani care ar fi trebui să îi primească retroactiv. Mulți dintre asistenții maternali s-au plâns și de faptul că plătesc îngrijirile medicale copiilor pe care îi au în plasament iar banii nu li se decontează.

În atenția prefectului Eugeniu Avram a fost cazul unei femei care a luat în plasament un copil de câteva luni fără certificat de naștere iar până în prezent aceasta nu la primit din partea DGASPC. Prefectul Eugeniu Avram a declarat că va lua toate măsurile pentru a rezolva acest caz iar pentru rezolvarea celorlalte probleme, acesta îi va convoca pe asistenții maternali într-o altă ședință care va avea loc în luna octombrie.

Un comentariu

  1. sula cu prefectura Răspunde

    Pai nu au banii ca nu le da Ponta la timp si ei se duc tocmai la reprezentantul lui Ponta in Satu Mare, pai sa vireze Victor Viorel Ponta banii si ia sa vezi cum nu mai sunt intarzieri si ce are sula cu prefectura Avram asta e doar bagator de seama ca in rest nu are nici o atributie mai face cate o comisie mai un memoriu si ia 4000 pe luna. Barosan nu fratilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.