Ultima actualizare: azi, 09:46
Locale

Consilierii au alocat bani pentru salariile angajaţilor Teatrului de Nord

sedinta Consiliul Local (22)Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi alocarea sumelor necesare pentru plata salariilor angajaţilor Teatrului de Nord până la finalul anului.

Iniţial, conducerea Primăriei a propus suplimentarea bugetului Teatrului de Nord cu suma de 550.000 de lei, însă pentru că aceşti bani nu erau suficienţi pentru plata salariilor până finalul anului, consilierul Maskulik Csaba le-a spus colegilor săi că trebuie să le asigure suma integrală pentru tot acest an, pentru ca actorii să nu mai fie puși în situații umilitoare. El a propus suplimentarea bugetului Teatrului cu încă 270.000 de lei.

De asemenea, consilierul PDL Cosmin Rațiu a spus că este regretabilă, incalificabilă şi fără precedent situația în care a ajuns Teatrul de Nord. El l-a criticat din nou pe primarul Dorel Coica deoarece banii alocaţi iniţial pentru dezvoltarea cabinetelor stomatologice au fost retraşi acum şi a lansat un nou apel către administraţia locală să rezolve această problemă.

sedinta Consiliul Local (3)

La rândul său, consilierul Magyar Lorand, a adus unele observaţii la propunerea primăriei de modificare a bugetului, arătând că deşi primarul declarase în repetate rânduri că bugetul CSM se va diminua, prin rectificare va fi mai mare decât cel de anul trecut. Dacă anul trecut CSM avea 2,7 milioane lei, cu rectificarea din acest an s-ar fi ajuns la 3 milioane. Anterior consilierii au fost de acord cu preluarea unei secţii de înot, iar acum Executivul a propus plata salariilor pentru încă 11 persoane. Potrivit consilierului Magyar Lorand, dacă bugetul CSM se adună sumele alocate Olimpiei, municipiul Satu Mare a alocat în acest an un milion de euro sportului în condițiile în care nu există obiective de performanță.

Rectificarea bugetară a fost votată în unanimitate, astfel că angajații Teatrului de Nord au asigurate salariile până la finalul anului.

În cadrul ședinței, consilierul Cosmin Rațiu a anunțat că se retrage din toate consiliile de administrație de la școli și grădinițe, în semn de protest față de hotărârile luate de conducerea Primăriei. 

4 comentarii

 1. Cosmin Răspunde

  Ce atatia bani la aia de la TEATRU, ca si asa unele actrite de acolo am aflat ca fac o gramada de bani din videochat si fac sex swing.

 2. de ce te intereseaza? Răspunde

  Cosmin.ce te intereseaza ce fac in timpul lor liber? Bravo lor daca o fac.e treaba lor.poate o fac si din cauza ca au salarii cat un muncitor necalificat! Banuiesc ca ai vazut pe videochat? Cu aflatul asta…

 3. de ce te intereseaza? Răspunde

  Si cand nici macar nu primesc salariile alea mici!?! Si e regretabil sa arunci cu noroi asupra tuturor! Ca doar nu fac barbatii swing si videochat?!

 4. dobitoculii Răspunde

  nu avem nevoie de teatru avem nevoie de prosti.,ei sunt viitorul .punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ziua Mondială a Inimii sărbătorită prin sport la Satu Mare

Fundația Română a Inimii, Societatea Romana de Cardiologie, Forumul National de Prevenție și Asociația Club Rotary Satu Mare lansează proiectul...

Închide