Ultima actualizare: azi, 16:28
Locale

A fost reînfiinţat cenaclul Alfazet

alfazet satu mareCenaclul tinerilor Alfazet, ce a funcţionat mai mulţi ani pe lângă Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, a fost reînfiinţat de către directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, Robert Laszlo, alături de mai mulţi tineri talentaţi din judeţ. Mentorul noului cenaclu, alături de Corina Caterenciuc şi interpretul Abel Varga şi-au prezentat planurile, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Cenaclul Alfazet a fost înfiinţat în 2007 şi în anul 2008 a  reuşit să editeze două numere ale revistei care îi poartă numele. Acum cenaclul este structurat pe patru secţiuni, cuprinzând tineri creatori, interpreţi şi iubitori ai istoriei şi civilizaţiei: literatură, artele spectacolului, arte vizuale şi istorie şi tradiţie.

De-a lungul anilor, tinerii din acest cenaclu au fost implicaţi în organizarea mai multor evenimente culturale, spectacole, medalioane literare, concursul Recitatio, concursuri de creaţie literară, excursii şi pelerinaje culturale, etc. Pe această cale lansăm o invitaţit tuturor tinerilor care se regăsesc într-una din aceste secţiuni pentru a veni alături de noi. Vrem să devenim o componentă importantă a fenomenului cultural, să colaborăm cu celelalte instituţii de cultură din judeţ, din ţară şi străinătate precum şi ONG-urile de profil. Beneficiind de sprijinul direct al Consiliului Judeţean Satu Mare, al preşedintelui Adrian Ştef, considerăm că în scurtă vreme vom deveni un element identitar distinct în peisajul cultural sătmărean”, a declarat Robert Laszlo.

Scopul principal al noului cenaclu este de a promova arta autentică sătmăreană şi de a sprijini artiştii aflaţi la început de drum.

Sunt aşteptaţi să se înscrie atât elevii cât şi studenţii, tineri până în 30 de ani, talentaţi, şi care doresc să schimbe mediul cultural sătmărean.

 

7 comentarii

 1. Florin Răspunde

  Robyka, nu-l mai “pupa” atata pe Stef ca sa supara altcineva! Ti-o dat loc de munca, fonctie, da esti ridicol…..Fa-i oda lui Stef, dar discret!

 2. Misu Răspunde

  Scopul principal al noului cenaclu este de a promova arta autentică sătmăreană şi de a sprijini artiştii aflaţi la început de drum.

  🙂 PS: Scrie cumva in fisa postului ca aveti asemenea atrebutii?

  Ai uitat ca atunci in 2007 cand ai inceput mieria asta…. era in alta parte!

  Timp si bani aruncati! De pomovarea tinerelor talente NU ”biblioteca judeteana” se ocupa….!
  Maine, poimaine vom vedea ca si de la unicarm cineva face cultura! :))))

 3. prostia doare Răspunde

  @ Misu – mai desteptule stii ce inseamna un CENACLU?
  cu siguranta nu. iata definitia:

  CENÁCLU, cenacluri, s. n. Grup de literați, de artiști etc. legați prin afinități estetice, temperamentale, care au aspirații, program estetic comun și, uneori, o publicație proprie; reunire periodică a unui asemenea grup. [Pl. și: cenacle] – Din fr. cénacle, lat. cenaculum.

  cenáclu (-le), s. n. – Reuniune de scriitori sau artiști. Fr. cénacle. – Der. cenacular, adj., latinism pe care l-am găsit folosit numai de Lovinescu.

 4. Misu Răspunde

  @prostia doare – Crezi ca nu puteam da o cautare pe wikipedia si sa postez aici? Era ceva in genu copy ponta! ca si asa vei fi uselist cat de curand hihihihi, ”chiar ca doare prostia” 🙂

 5. Prostie la superlativ Răspunde

  doar am vrut sa te ajut. Am observat ca nu stii despre ce este vorba si mi s-a facut mila de tine!

 6. stietot Răspunde

  Se stie foarte bine ce fel de cenaclu se face la Centru ce creație si care sint ”afinitățile temperamentale”. Acolo trebuie să intervină poliția!

 7. unulsaualtul Răspunde

  foarte bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tăriceanu vine astăzi în Satu Mare

Preşedintele Senatului şi al Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, se află astăzi în vizită în judeţul Satu Mare. El...

Închide