Ultima actualizare: azi, 17:17
Locale

Prefectul Eugeniu Avram a susținut audiențe în Pir

audiente pir 11.09.2014Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a reluat întâlnirile cu cetăţenii, în teritoriu. Joi, 11 septembrie 2014, de la ora 12,00 reprezentantul Guvernului a susţinut audienţe la sediul unităţii administrativ-teritoriale Pir. Acesta a fost însoţit directorul de cancelarie, Raul  Băbţan şi de şeful Serviciului Juridic, Cosmin Dole, respectiv specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

        Nu mai puţin de 12 persoane din comuna Pir dar şi din comunele învecinate s-au prezentat în audienţele prefectului, cei mai mulţi solicitând sprijin instituţional cu privire la retrocedarea unor terenuri.

Spre exemplu, Dan Buzilă din Cluj-Napoca, moştenitor al fostului judecător din Tăşnad, Virgil Mureşan a solicitat sprijin cu privire la urgentarea demersurilor procedurii de retrocedare a proprietăţilor din localitatea Săuca. În acest caz, primarul comunei Săuca, Marian Gheorghe a anunţat că în proxima şedinţă a Consiliului Local va propune introducerea pe ordinea de zi a proiectului cu privire la stabilirea parcelelor de teren care pot fi retrocedate. În acelaşi timp, prefectul Eugeniu Avram a menţionat că va delega din partea Instituţiei Prefectului două persoane care vor asista la şedinţa care ar urma să aibă loc în data de 25 septembrie, anul curent.

        Pe de altă parte, secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din comunele Pir, Săuca, Pişcolt şi Andrid au ridicat problema referitoare la legalitatea unor dispoziţii ale primarilor cu privire la acordarea ajutoarelor sociale, potrivit Legii nr. 416/2001. În urma analizei situaţiei, prefectul Eugeniu Avram le-a cerut secretarilor şi primarilor o colaborare eficientă pentru o bună aplicare a legii, în folosul cetăţenilor.

        Alte aspecte semnalate în cadrul audienţelor susţinute la Pir au făcut referire la activităţile edilitare din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Nucile, hrana supremă a creierului

 E o vorbă din popor care spune că nucile sunt alimentele inteligenţei pentru că seamănă cu un creier. Nu se...

Închide