Ultima actualizare: ieri, 21:12
Locale

Transportul lemnelor, urmărit electronic

 sedinta Colegiul Prefecural (11)Începând cu data de 21 septembrie la nivel naţional va intra în funcţiune sistemul de urmărire electronic SUMAL, creat cu scopul de a combatere furtului de lemne din păduri. Prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Silvice Satu Mare, Sever Şter, şi de coordonatorul Inspecţiei Silvice Satu Mare, Maria Antal, au susținut miercuri o conferință de presă pe această temă.

Prefectul a afirmat că noile reglementări au fost aşteptate de foarte mult timp, sperând că după implementarea sistemului SUMAL se va reduce furtului de material lemnos din pădurile României.

Practic softul SUMAL este pus la dispoziţia utilizatorilor în mod gratuit, acesta fiind un sistem  de urmărire la secundă a modului de exploatare a materialului lemnos. Softul trebuie instalat pe telefoanele mobile sau pe tablete şi trebuie introduce datele cu privire la transportul lemnului, putând fi verificate online în orice moment de către poliţişti, pădurari sau vameşi.

Aplicaţia va emite un cod unic care trebuie consemnat şi în avizele de însoţire a lemnului, împreună cu data, ora, minutul şi secunda la care codul a fost emis. În cazul în care în zonă nu este semnal de internet, va fi emis un semnal off-line care va fi activat în momentul în care se va ajunge într-o zonă cu semnal, dar nu mai târziu de şapte ore de la momentul solicitării codului.

Până în prezent la Satu Mare 116 agenţi economici au depus cereri pentru a obţine datele de logare în sistem pentru 166 de persoane, precum şi de angajaţii opt ocoalelor silvice.

Maria Antal a precizat că amenzile pentru nerespectarea noii legislații sunt cuprinse între 1.000 şi 20.000 de lei.

 

3 comentarii

  1. Cetatean Răspunde

    Un pas inainte.

  2. ardelean Răspunde

    Acum, ii asteptam pe cei doi inapoi… . Probabil, ii va dansa tot prefectul,

  3. maxx Răspunde

    ,,putând fi verificate online în orice moment de către poliţişti, pădurari sau vameşi.,,-dar ei nu verifica numai pe amariti cu 2-3 crengi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tezaurul României poate fi văzut la Satu Mare (Galerie FOTO)

Expoziția „Aurul şi argintul antic al României”, ce reuneşte peste 1.000 de piese arheologice din metale preţioase, toate clasate în...

Închide