Ultima actualizare: azi, 19:50
Locale

Ministerul Transporturilor intenţionează să construiască un drum expres Turda – Halmeu

drum expres turda halmeuMinisterul Transporturilor intenționează să construiască drumul expres Turda – Halmeu între anii 2021- 2030. Proiectul apare în Master Planul elaborat de către Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor din România, care se află în dezbatere publică în această perioadă, alături de alte proiecte.

Master Planul este o strategie de atragere a fondurilor europene în perioada 2014-2020 care propune proiecte de investiții în valoare totală de circa 50 miliarde de euro. Prin masterplan se propune construirea a 656 km de autostradă și 2226 km de drumuri expres până în 2030.

Conform informaților din Master Plan, obiectivul proiectului este de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie pe traseul dintre Turda și Halmeu. Drumul expres este o șosea rapidă, fără bandă de urgență, dar mai ieftină cu aproximativ 30% decât o autostradă. În momentul de față pe traseul Turda- Halmeu, timpii de călătorie sunt mari iar viteza medie înregistrată pe acest traseu de aproximativ 70 km/h. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest coridor are o stare tehnică defavorabilă iar 89% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens.

După construirea drumului, viteza medie pe traseu crește până la 109 km/h și timpii de călătorie pe durata orelor de vârf scad cu 45%.

Costul investiției neactualizat este de 991 de milioane de euro. 

6 comentarii

 1. ALEGATOR Răspunde

  V I S E.

 2. radu Răspunde

  promisiuni, promisiuni, mi-e plin podul cu promisiuni

 3. radu Răspunde

  zise …Govor, pentru prostalaii de satmareni, gata sa inghita toate minciunile PSD-iste

 4. demon Răspunde

  Drumurile noastre poate
  Se vor intalni vreodata….

 5. maxx Răspunde

  dar drumul expres satu mare-new york incepeti anul asta?

 6. Vrajeala ieftina Răspunde

  Eu va doresc stimati guvernanti ca pana in 2030 sa stati la bulau si sa iesiti fix cand o sa se inaugureze acest drum.Prosteli cu data limita mai recenta nu gasiti?O cursa spatiala Luna -Satu Mare in 2019,eventual?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Caravana Apei se va plimba prin comunele din județ

Având în vedere angajamentele şi termenele asumate de România la integrarea în Uniunea Europeană privind accesul populaţiei la servicii publice...

Închide