Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

Fostul Teatru de Vară ar putea deveni parcare

Teatru de varaLocul în care a funcţionat Teatrul de Vară ar putea fi transformat într-o parcare. Anunţul a fost făcut public astăzi de către primarul Dorel Coica, edilul anunţând că s-a obţinut deja un acord verbal cu proprietarii terenului, Episcopia Romano-Catolică. Urmează ca discuţiile să avanseze şi să se vadă concret ce se poate realiza, spaţiul fiind suficient pentru circa 200 de locuri de parcare.

Totodată, edilul a anunţat că s-au început discuţii cu privire la o colaborare cu Episcopia şi cu privire la un teren de pe str. Vulturului sau a fostului lac de la Pescăruş.

Dorel Coica a declarat că pentru municipalitate este foarte important să aibă terenuri pe care să se dezvolte, subliniind că astfel de imobile lipsesc deoarece au fost retrocedate. Cu privire la retrocedări, edilul susţine că sunt foarte multe suspiciuni şi n-ar fi exclus să ceară în mod oficial verificarea modului în care au fost restituite mai multe imobile din oraş.

10 comentarii

 1. tinerii suparati ca nu au locatii de evenimente Răspunde

  Multumim bisericii ca a distrus teatrul de vara, acolo ar trebui construit ceva asemanator, nu parcare

 2. matroz Răspunde

  firesc bisericii rau formate.Dar stati linistiti tineri suparati!!Se cerceteaza retrocedarile si in Satu Mare.Poate vom avea un centru istoric al satmarului nu al bisericii unguresti.

  • escape Răspunde

   Biserica Romano Catolica nu este nici biserica “rau formata”, nici biserica ungureasca. Este un cult mondial. Coica poate verifica orice, retrocedarile au fost reale. Poti uita inclusiv la sinele de cale ferata, mai sunt o gramada pe care scrie MAV. Orice dureros e pentru tine, trebuie sa te informez, ca toate cladirile vechi din centrul vechi almorasului au fost construite de UNGURI. Dar cineva va verifica pe Coica, cum a distrus spatiul verde si pista de biciclete pe Lucian Blaga in fata cabinetelor Dr Coica, si a transformat in parcari? Matroz esti un gunoi de om xenofob si nationalist !

   • Norick Răspunde

    Pe @matroz il cunoastem deja,nu-i baiat rau. Numai cateodata este provocativ , in rest O.K. … :-)))

   • matroz Răspunde

    @escape:la atata mandrie nationala firesc ar fi sa te duci la inchinat in fata sinelor de cale ferata.E voie sa pui si capul…

 3. cineva Răspunde

  Daca ere al ortodoxsilor taceau ca melcul, dar ca e al ungurilor deja ceva e in neregula. In locul biserici catolice iasi de peste nas olteanului chel nu parcari.

  • matroz Răspunde

   @cineva aflat in eroare:de asta ce zici:
   “Procesul optanţilor” a fost unul pornit de Statul Maghiar, împreună cu foştii mari proprietari de imobile din Ardeal care au plecat în Ungaria după Tratatul de la Trianon, prin care aceştia din urmă cereau să fie despăgubiţi pentru clădirile pe care le-au lăsat în România. Procesul s-a desfăşurat între 1923 şi 1930 şi s-a încheiat printr-o decizie a Tribunalului Arbitrar de la Paris, care, a decis ca România să despăgubească grofii maghiari în coroane de aur de 24 de karate, aşa cum ceruseră aceştia.

   “Ungaria a pretins să fie despăgubită prin coroane de aur de 24 de carate. În 1930, Statul Român a pierdut procesul şi a plătit despăgubiri. Cifrele variază. …. unii istorici spun că s-au plătit despăgubiri de peste 100 de tone de aur. Începând cu anul 1931, s-a deschis în Elveţia la o bancă un fond agrar care a fost alimentat din bugetul de stat al României până în 1938 în fiecare an s-au trecut sume care s-au virat Ungariei şi optanţilor. Pe măsură ce s-au făcut aceste plăţi, aşa au trecut şi în cărţile funciare imobilele către statul român”

   • cineva Răspunde

    atuncea de ce nea luat statul roman 4 case? si na platit pana la ora actuala? erau casele noastre. ce spui tu sunt mincuni romanesti fara dovezi.

 4. ardelean Răspunde

  Primare, faci cumva pe banii contribuabililor o parcare pentru cabinetele medicale ale lui Tarr? Poate era invidios pe parcarile trase pe Lucian Blaga, si vroia si el al fel, tot pe bani publici.
  Vezi ca, probabil carcotasii din Consiliul Local vor mirosi smecheria, ce deja duhneste, si ….al naibii sa fe daca vor vota impotriva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.