Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Gaşca Zurli vine marți la Satu Mare

Zurli - Poster casutaTeatrul pentru copii Zurli vine marți, 7 octombrie, la Satu Mare, cu spectacolul “Am o căsuță mică”, care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 18:00. Turneul național se desfășoară între 29 septembrie și 30 noiembrie și este parte a unui ambițios proiect social de educație alternativă, „Privește și învață”, lansat de Gașca Zurli și „Un părinte mai bun”, în beneficiul copiilor de la Valea Plopului.

Septembrie este luna noilor începuturi. Primele zile de toamnă, primele zile de şcoală, dar şi începutul unui minunat proiect al veseliei, al distracţiei şi al bunei dispoziţii.

Gașca Zurli și-a propus să înveselească zilele toamnei și să bucure copiii și părinții din toată țara, cu 30 de spectacole vesele și zurlii, incluse în Turneul Național “Am o căsuță mică”.

Turneul se desfășoară între 29 septembrie și 30 noiembrie și este parte a unui ambițios proiect social de educaţie alternativă, „Priveşte şi învaţă”, lansat de Gașca Zurli și „Un părinte mai bun”, în beneficiul copiilor de la Valea Plopului.

Ideea s-a conturat  în vara acestui an, când Gașca Zurli a susținut un spectacol caritabil la Casa de copii din Valea Plopului. Am întâlnit acolo sufletele minunate, care au mare nevoie de implicarea noastră și am decis să continuăm schimbarea pozitivă pe care ne-o dorim.

Astfel,  în cele două luni în care Gașca Zurli le dă întâlnire copiilor frumoși din țară, echipa Zurli le dă întâlnire copiilor orfani din Valea Plopului, într-un  proces de educație alternativă,  menit să le dezvolte abilități noi și să contribuie la construirea unui caracter de adult sănătos și responsabil.

Împărţiţi în grupe, cei mici vor învăţa să joace teatru, să danseze şi se vor bucura de ateliere speciale de lectură. La finalul celor trei luni de educaţie prin joacă, toţi copiii vor primi diplome şi vor avea ocazia să performeze ei înşişi, ca artiști, în faţa unui public adevărat.

Alături de noi în acest demers de implicare socială vor fi vedete, care îi vor susţine pe cei mici în activităţile lor: actori, cântăreţi, dansatori şi cunoscuţi oameni de radio şi televiziune, prieteni dragi ai Găştii Zurli, gata să ne sară oricând în ajutor pentru o cauză bună.

Fetița Zurli, Clopoțel, Truli, Zdrăngănel, Yuppy, Tanti Prezentatoarea, Zâna Bună și Vrăjitoarea Tura-Vura îi așteaptă cu drag pe toți copiii și părinții să cânte, să danseze și să se bucure alături de ei în: Constanţa,  Satu Mare, Deva, Tulcea,  Baia Mare, Arad ,Brăila,  Oradea,  Lugoj, Galaţi,   Bistriţa, Reşiţa, Zalău,  Timişoara, Piteşti,  Alba Iulia,  Piatra Neamţ, Craiova,  Târgu Mureş,  Bacău, Slatina,  Cluj Napoca,  Vaslui, Buzău,  Sibiu,  Focşani, Ploieşti,  Mediaş,  Iaşi și Braşov.

29.09 – Târgu Mureș

30.09 – Brașov

1.10 – Cluj Napoca

2.10 – Sibiu

6.10 – Baia Mare

7.10 – Satu Mare

8.10 – Zalău

Programul complet al spectacolelor și detalii găsiți pe site-ul www.zurli.ro        

Partenerii naționali care ne sunt alături în acest proiect – Europa FM, Tango Marea Dragoste, Avantaje, 121.ro, Catchy, Totul despre mame, UrbanKid, Mamica Urbană, Paptot, Suntpărinte.ro, Mămica activă, KidsNews.ro, Idei pentru mămici și copii, Grădinițe.com, GoKid, Copilul.ro, Blogul mamei începătoare, Baby Manager, Baby, B24Kids, Clubul Bebelusilor

Valea Plopului este o familie cu 400 de membri. Mic sau mare, fiecare găsește aici un loc sigur și o vorbă bună. Este un loc în care răutatea nu își are casă, iar  invidia și nedreptatea nu se cunosc. Se simte doar, adânc, iubirea. Părintele Tănase, cel care a luat de 20 de ani în grijă aceste suflete nevinovate, face eforturi mari pentru ca fiecare să aibă parte de o viață normală. Părintele a ridicat case, biserici și spații de muncă. Dar a făcut și botezuri și nunți copiilor ajunși oameni la casele lor. A trimis 20 de tineri la facultate, iar copiii lui au rezultate bune la examenele naționale. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor care să creadă în povestea lor, care să-i ajute și să-i sprijine.

Un comentariu

  1. vasile Răspunde

    Rușine organizării având în vedere ca s-a plătit bilet pentru a sta pe scaun iar la intrarea în sala….. surpriza….. locuri libere nu. Rușine. !!!!!!!! Este prima și ultima data la spectacol cu zurliti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.