Ultima actualizare: azi, 21:15

Locale

Medicul oftalmolog Levai Lehar, premiat la Congresul Național de Oftalmologie

Levai Lehar congresMedicul oftalmolog Levai Lehar a fost premiat în cadrul Congresului Național de Oftalmologie pentru cea mai bună lucrare științifică.

Congresul Național de Oftalmologie, ajuns la a XIII-a ediție, s-a desfășurat la București în perioada 1-4 octombrie și au participat medici specialiști oftalmologi atât din țară cât și de peste hotare. În cadrul congresului au fost prezentate peste 140 de lucrări științifice de profil.

Medicul sătmărean Levai Lehar prin lucrarea sa științifică a prezentat tehnicile chirurgicale abordate în cazul unui tânăr pacient sătmărean, în vârstă de 20 de ani, care s-a prezentat de urgență la spital cu un cui de 5 cm,înfipt în globul ocular. Doctorul Levai Lehar a efectuat două intervenții chirurgicale și un tratament laser, la finalul cărora pacientul și-a recăpătat integritatea ochiului precum și funcția vizuală în proporție de 100%. Intervențiile chirurgicale au fost realizate pe secția de oftalmologie a Spitalului Județean Satu Mare.

ochi operatie            
Globul ocular – înainte de intervenție                 Globul ocular – după intervenție

cui glob ocularCuiul scos din globul ocular

Lucrarea ”Corp străin intraocular” a primit premiul de ”Cea mai bună lucrare științifică prezentată în cadrul Congresului Național de Oftalmologie, Ediția a XIII-a, 1-4 octombrie 2014, București”, performanțele medicale și chirurgicale ale doctorului Levai Lehar fiind recunoscute la nivel național.