Ultima actualizare: ieri, 20:11
Locale

O companie canadiană caută petrol în Satu Mare

pompa-de-petrolCompania canadiană Serinus Energy a anunţat că a contractat o sondă pentru un program de foraje ce vor fi efectuate luna viitoare la concesiunea sa din judeţul Satu Mare, informează un comunicat de presă. 

Serinus, companie care deţine o participare directă de 60% din concesiunea Satu Mare, a precizat că a semnat un contract cu firma Tacrom Drilling SRL, o subsidiară a firmei germane CAT GmbH, pentru utilizarea sondei sale Futura-3 în vederea efectuării unor lucrări de foraj la adâncimi de 1.800-2.000 de metri. Forajele ar urma să fie efectuate luna viitoare şi în funcţie de succes, finalizarea şi testarea puţurilor este aşteptată a avea loc în primul trimestru al anului următor, potrivit Agerpres.
Concesiunea Satu Mare, aflată pe teritoriul comunei Moftin, acoperă o suprafaţă de 2.949 kilometri pătraţi la graniţa României cu Ungaria iar societatea Winstar Satu Mare SRL, o subsidiară a Serinus Energy, deţine o participare directă de 60%. Serinus este o companie internaţională de explorare şi producţie de petrol şi gaze cu un portofoliu diversificat de proiecte în Ucraina, Brunei, Tunisia, România şi Siria.

3 comentarii

  1. alava Răspunde

    ..si forajele astea de ce nu sunt facute de stat??

  2. groza Răspunde

    pentru ca ai votat cu psd fraiere

  3. Lorant Răspunde

    Da pe noi cetatenii nu trebuia sa ne intrebe daca suntem de-acord sau sa ne informeze in sensul ca aceste foraje afecteaza in vreun fel sau altul mediul inconjurator.pentru ce eu sunt unu’ mau incult si prost care nu are nici o minima cunostinta in acest domeniu.si pe mine aceste forari ma duc cu gandul la subiectul “rosia montana”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Echipa PSD Satu Mare în mijlocul cetățenilor din Călinești Oaș

Luni echipa de campanie PSD, a fost în mijlocul cetăţenilor în târgul din Călineşti Oaş. Alături de caravana PSD Satu...

Închide