Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Premiu de excelență pentru ISJ Satu Mare, la Gala Premiilor EduManager.ro

premiu de excelenta ISJÎn data de 30 septembrie 2014 a avut loc, la hotelul JW Marriott din București, cea de-a doua ediție a Galei Premiilor EduManager.ro organizată de Oameni și Companii și portalul național EduManager.ro, sub partronajul Ministerului Educației Naționale. Evenimentul și-a propus să evidenţieze eforturile şi profesionalismul celor care lucrează cu rezultate vizibile în domeniul educaţiei. La Gala Premiilor EduManager.ro, care s-a bucurat de prezența ministrului Educației Naționale Remus Pricopie, au participat peste 150 de persoane, reprezentanți ai învățământului superior, ai învățământului preuniversitar, lideri ai organizațiilor neguvernamentale din domeniu educației și ai mediului de afaceri.

Premiile au fost acordate exclusiv în urma opţiunilor exprimate pe site, timp de o lună, de către vizitatorii portalului EduManager.ro şi de numărul mai mare sau mai mic de voturi întrunite de fiecare instituţie sau proiect nominalizate.

Inspectoratul Şcolar Județean Satu Mare a participat la această competiţie cu proiectul „Zilele matematicii sătmărene” şi a fost răsplătit cu

PREMIUL DE EXCELENȚA PENTRU IMPLEMENTAREA DE PROIECTE EDUCAȚIONALE INOVATIVE

Activitatea „Zilele matematicii sătmărene” – ediția a II-a a fost organizată în perioada 7-11 aprilie 2014 pentru a evidenţia faptul că matematica ajută la dobândirea uzanţelor, cunoştinţelor, a unui modus vivendi care îşi va pune mai mult sau mai puţin amprenta pe toatǎ viaţa şi activitatea ulterioarǎ. Au fost invitaţi profesori de matematică şi elevi din judeţul Satu Mare care s-au remarcat prin rezultate deosebite.

Activităţi desfăşurate:

  • Concursul interjudeţean al Centrului de Excelenţă Satu Mare la care au participat elevi din 5 judeţe
  • Concurs interdisciplinar de aplicaţii multimedia cu tema: „Matematica între clasic şi modern”
  • Etapa judeţeană a concursului „Olimpiada elevilor de la sate
  • Simpozion naţional cu tema „Promovarea tehnologiilor moderne în învăţarea matematicii”
  • Lansare de carte: Matematica sătmăreană, ediţia a II-a

Rezultatele obținute au constat în antrenarea copiilor şi tinerilor în activităţi constructive, prin care să-şi descopere şi cultive talentele şi aptitudinile pentru matematică, promovându-se, în acelaşi timp, rolul matematicii în educaţie.

Evenimentul a prilejuit schimburi de experienţă utile în domeniul strategiilor didactice interactive şi al integrării tehnologiilor multimedia în orele de matematică de la clasă. S-a urmărit valorizarea şi promovarea demersurilor didactice inovative, încurajarea acţiunilor care permit asigurarea calităţii în educaţie şi formarea profesională continuă prin învăţarea pe tot parcursul vieţii.

ISJ Satu Mare a dorit ca prin acest proiect să atragă mai mult atenţia comunităţii locale asupra importanţei participării la acţiunile şcolii şi a sprijinirii matematicii. De asemenea, a urmărit să amintească conştiinţei publice că educaţia reprezintă cel mai important factor pentru progresul şi bunăstarea unei societăţi şi este un domeniu în care merită investit.

Proiectul “Zilele Matematicii sătmărene”  a fost gândit să ia amploare de la an la an, atrăgând un număr din ce în ce mai mare de participanţi interesaţi să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare şi să-şi descopere diverse calităţi în domeniul matematicii.

 

ISJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.