Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Primarul Dorel Coica mută la marginea oraşului firmele cu transporturi grele

Dorel Coica, Natalia Covaci (6)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le transmite public, proprietarilor de firme care dețin camioane grele să se mute la marginea orașului pentru a nu mai distruge străzile, dând exemplul str. Teilor care a fost reparată de mai multe iar acum este din nou distrusă. Str. Teilor va fi reparată acum pentru iarnă iar din primăvară va intra în reparații capitale, însă pentru a preveni distrugerea acesteia din nou, primarul cere firmei care are sediul în apropiere și circulă cu mașini grele ce depășesc 40 de tone să-și caute soluții deoarece va interzice accesul autoturismelor peste 7,5 tone.

Această situaţie este valabilă şi altor societăţi, primarul solicitând firmelor care deţin utilaje grele să-şi caute terenuri la periferia oraşului.

“Firmele care au ca obiect de activitate transporturi grele, cu zeci şi zeci de tone, să încerce din acest moment să-şi găsească undeva teren sau să se organizeze la marginea municipiului. De anul viitor vom lua măsuri drastice pentru cei care depăşesc tonajul. Am văzut numeroase case crăpate, nemulţumirile sunt foarte mari”, a spus primarul.

În altă ordine de idei, primarul a anunţat că în primăvară va începe realizarea străzii Proiectantului, care va face legătura între capătul cartierului Micro 16 şi podul Golescu, paralel cu digul, pentru fluidizarea traficului.

De asemenea, Coica a anunţat că săptămâna viitoare vor veni în Satu Mare mai mulţi specialişti din Germania care vor realiza un proiect pentru iluminarea publică a municipiului, sistemul actual fiind unul deficitar, care consumă circa un milion de euro anual. Primarul doreşte ca în următorii doi ani să schimbe tot sistemul, astfel încât să nu mai fie becuri aprinse ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.