Ultima actualizare: ieri, 22:01
Locale

Protest pe strada Dara. Locuitorii cer să poată circula cu căruțele

protest strada Dara (1)Mai mulți locatari de pe strada Dara din Satu Mare au protestat astăzi în stradă împotriva Primăriei, nemulțumiți că nu pot circula cu căruțele pe drumurile de la periferia orașului. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptate în mandatul fostului primar al municipiului Satu Mare, căruțașii nu mai au dreptul să circule cu căruțele pe străzile din municipiu, fapt ce îi împiedică să își lucreze pământurile , fiind singura sursă de venit din care își asigură traiul.

Acest protest a fost declanșat de nemulțumirea unui pensionar în vârstă de 73 de ani căruia în urmă cu două săptămâni, Poliția Locală i-a confiscat căruța și la amendat cu suma de 500 de lei, în timp ce se îndrepta cu căruța pe strada care locuia, în zona Aurel Vlaicu. Bărbatul a declarat că este singurul mod prin care poate să își lucreze pământurile pe care le deține și fiind și singurul venit pe lângă pensia de numai 300 de lei.

În sprijinul acestora au venit astăzi consilierul județean Adrian Cosma și consilierii locali Cosmin Rațiu și Doina Feher care au menționat că s-au alăturat acestui protest în urma unei sesizări făcute cu privire la pensionarul căruia i-a fost confiscată căruța.

Consilierul local Cosmin Rațiu a declarat că este un abuz pentru că în 2012 primarul Dorel Coica le-a promis locatarilor că o să îi lase să își  facă meseria care o fac de o viață, respectiv agricultura și să își crească minimul de animale.

La rândul său, Adrian Cosma a menționat că primarul Dorel Coica nu a analizat că agricultura trebuie promovată iar prin lege, polițiștii locali au înțeles că trebuie să confiște un atelaj.

”În momentul în care Primăria  a emis aceea dispoziție prin care cei de la Poliția Locală fără să gândească și fără să aplice legea în spiritul ei măcar, au înțeles să confiște un atelaj. Situația trebuia analizată raportat la fiecare zonă, acea zonă unde nu se pune în dificultate siguranța traficului să se permită să se circule cu atelaje și să se crească animale pe lângă case. Acest lucru nu s-a  analizat și mai ales domnul primar PSD, Coica nu a analizat că agricultura trebuie promovată iar pământurile de la periferie trebuie lucrate”, a declarat Adrian Cosma.

Cetățenii au fost asigurați de consilieri că li se va rezolva problema și că vor face demersuri către Primărie, mai mult consilierul Cosmin Rațiu a afirmat că în această situație îi va sprijinii și consilierii locali UDMR.

 

 

17 comentarii

 1. Cucuveaua Răspunde

  PSD: saracie, taxe mari, impozite mari, baroni locali, grup mafiot organizat! JOS PSD! JOS Ponta si gloata: coica, viman, govor, jenica ardelean etc

 2. papagalul Răspunde

  Cucuveaua te ai cam aprins dar realizările primarului nu le poate nega nimeni.

 3. Norick Răspunde

  Si totusi ce vreti? In 2014 cu caruta in oras???

 4. adina micle Răspunde

  In Micro 16 s-au facut parcarile de 4 luni,cand ploua nu mai poti cobora din masina asa balti mari sunt ,iar borduri pica afara din pamant.Coica a fost la noi in cartier a facut poze la inaugurare si deja o parcare crapase tot asfaltul,pe acest primar nu -l interesaeza nimic doar in campanie mai minte ceva doar mai inhata cativa euro.€€€
  O rusine ce se intampla.

 5. ion varga Răspunde

  Poi domnul Ratiu și domnul Adrian Cosma vor sa ne introducă căruțele din nou în oraș?sunte ți deplasatI.

 6. felicia Răspunde

  Bai consilierilor a ți inebunit agricultura se face în oraș ?Unde a ți mai văzut așa ceva?

 7. daniel Răspunde

  ADINA DAR ÎNAINTE A FOST MAI BINE?NU AI AVUT NICI PARCĂRI NICI BORDURI?

 8. feri Răspunde

  Doamne Dumnezeule consilierii PDL fac protest sa I lase cu căruțele în oraș!!!! Mergeți și va culcați tâmpiților.

 9. kent click Răspunde

  Cosma și Ratiu vreți sa faceți trafic de țigări și seringi uzate cu căruțele?

 10. aurei lunatu Răspunde

  Și noi, cetatenii din centrul vechi, vom organiza un protest spontan săptămână viitoare noi de ce nu putem creste capre în centru ?ca e bun laptele la plămâni?rușine sa va fie parcul din centru poate fi păscut de capre și scăpăm și de cheltuieli.felicitări consilierilor PDl ai așteptăm alături de noi.

 11. csaby Răspunde

  Ăsta e cel mai tare lucru pe vremea domnului primar UDMR doctorasul Ratiu și avocatelul Cosma nu au organizat nici un protest nu s a făcut nimic și ce sa organizeze dar acuma e pericol ca se mișcă lucrurile în oraș.

 12. cosmin Răspunde

  Dragi “coisti” nu intelegeti ca sant abuzuri asupra unor cetateni care au o varsta aproape78 de ani ,iar singura lor sursa de venit este agricultura si acel cal cu caruta.
  Ei nu sunt bugetari ca voi si sunt platiti de Coica de la primarie tot din banii nostrii si acesti cetateni solicita accesul cu caruta de la terenurile lor pana la casele care se afla la periferia orasului.
  Nu a fost o intalnire cu conotatie politica ci doar discutie informativa pe acest subiect incredibil , dorindu-se evidentierea mai multor abuzuri asupra unor cetateni din Satu-Mare.

 13. hayni Răspunde

  Mai javre pesediste primarul vostru isi batecjoc de tot oraul fiind cel mai jegos si inapoiat oras din Ardeal ,iar voi sleiosilor in loc sa va alaturati tinerilor consilieri lingeti fundurile unor expirati de 60 de ani ca si Coica .
  Macar Ratiu a facut ceva pana la varsta lui ,fara sa fure de la stat si din contracte cu.statul ca si Coica iar miile de satmareni stiu cate servicii medicale am primit gratis de la Sfantul Anton .

 14. spanac Răspunde

  Hainy draga Ratiu ce ți a mai dat pentru postarea ăsta ? Este de fapt consilier UDMR și nu PDl a luat bani de la UDMR .Daca mai scrii o postare din asta poate I ți da și prin gura vreo doua carii PD gratis.

 15. codruta Răspunde

  Saracul batran bine ca nu i-au confiscat si cai ne putem astepta la orice de la acest oltean ,tatal meu a lucrat la o firma din oras iar acum este somer datorita lui Coica pt ca a adus firme din Suceava si Bucuresti ca sa lucreze in Satu Mare iar noi santem someri

 16. ioan vasile Răspunde

  Eu locuiesc pe str. Dara de 5 ani si nu-mi doresc sa vad carute circuland pe strazi.Nu m-am mutat intr-un sat,cel putin impozitul pe casa este la nivel de oras nu sat…Si mizeria lasata in urma carutelor?
  Dc se acorda drept carutasilor sa circle pe str. Dara sa se acorde sa circule si in P-ta Libertatii…asa e corect pana in capat…

 17. Norick Răspunde

  “Saracul batran ” este pericol public: habar n-are despre regulile de circulatie,iar despre iluminatul carutelor nici nu mai vorbesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.