Ultima actualizare: ieri, 21:32
Locale

S-au comandat manualele digitale pentru școlile primare din Satu Mare

manuale digitaleToate școlile din județul Satu Mare au comandat manuale noi pentru clasele I și a II-a, conform Procedurii de selecție și comandă elaborată de CNEE. Pentru secția română s-au comandat manuale de comunicare în limba română pentru clasa a II-a, matematică și explorarea mediului- clasa I și a II-a, limba engleză-clasa I și a II-a. Întrucât  procesul de soluționare a contestațiilor privind manualul de comunicare în limba română pentru  clasa I nu s-a finalizat, pentru acesta nu s-au  făcut comenzi. La secția maghiară s-au comandat manuale de comunicare în limba română și limba maternă pentru clasa I și limba engleză-clasa I și a II-a. Pentru ambele clase s-a înregistrat opțiunea traducerii  manualului de  matematică și explorarea mediului.

Procesul de selecție și comandă a noilor manuale școlare a fost monitorizat în permanență de ISJ și astfel au putut fi soluționate toate problemele semnalate de către unitățile școlare. Învățătorii au avut la dispoziție o săptămână  pentru a analiza conținutul manualelor postate pe site-ul MEN, s-au consultat în cadrul comisiilor metodice și au optat pentru un anumit titlu, în baza libertății inițiativei profesionale. Opțiunile au fost variate, acoperind toate titlurile din Catalogul manualelor școlare, existente în aplicația web disponibilă.

Variantă tipărită poate fi descărcată în format pdf, iar varianta digitală-formă electronică a manualului școlar, va fi distribuită pe dispozitiv de stocare extern, odată cu exemplarul tipărit. Varianta online  este disponibilă pe site-ul www.manuale.edu.ro.

După centralizarea comenzilor la nivel național, MEN încheie contractele cu ofertanții pentru manualele de clasa I și a II-a. La nivelul județului, manualele vor fi distribuite de ISJ.

Sursa: ISJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Actorul Marcel Mirea a murit

Teatrul de Nord Satu Mare anunță cu regret dispariția marelui actor Marcel Mirea, membru Uniter. Marcel Mirea  s-a născut în...

Închide