Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Liderii sindicali, nemulţumiţi de repararea asfaltului după intervenţiile la reţele

lideri sindicaliSituaţia creată în municipiul Satu Mare în urma lucrărilor efectuate de E-on Gaz, Electrica și Apaserv a fost dezbătută în ședința de astăzi a Comisiei de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului. Liderii sindicali, în frunte cu Dan Burulea, au reclamat faptul că în urma unor intervenţii la utilităţi se efectuează lucrări de mântuială la carosabil, dând un exemplu concret de pe str. Vulturului.

Reprezentanţii companiilor care efectuează lucrările la reţelele publice au explicat că nu ei răspund direct de reparaţiile de la carosabil ci au contracte cu firme specializate. Problemele apar însă după un anumit timp, când asfaltul se degradează.

Viceprimarul Marcela Papici le-a spus celor prezenţi că vinovaţi de această situaţie sunt reprezentanţii Primăriei, care din “lipsă de rigurozitate” fac o vizită de doar câteva minute la locurile unde s-au făcut reparaţii şi semnează, fără să ştie exact cum s-a făcut lucrarea, adică dacă s-a pus suficient balastru, nisip, ciment, asfalt şi s-a tasat corespunzător pentru a nu fi probleme. Viceprimarul crede că soluţia este una simplă, şi anume ca doi ingineri specialişti să se ocupe doar de urmărirea acestor lucrări, să introducă faze determinante pe lucrări, să-şi asume şi să răspundă de calitatea reapraţiilor de după intervenţii. Totuşi, Marcela Papici a precizat că nu are atribuţii în acest sens, iar ca să se ocupe de problemă le-a sugerat liderilor de sindicat să-l roage pe primarul Dorel Coica să-i delege această sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.