Ultima actualizare: azi, 21:11
Locale

Probleme de mediu în județul Satu Mare. Directoarea APM solicită părerile cetățenilor sătmăreni

 dezbatere publica APM (1)Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat astăzi o dezbatere publică intitulată  ”Revizuirea Planului Local de Acțiune pentru Protecția Mediului în județul Satu Mare” pentru cetățenii sătmăreni, însă publicul sătmărean nu a fost prezent. Manifestarea a avut loc la Casa Verde din Grădina Romei.

În cadrul procesului de planificare de mediu, componentă principală a planificării strategice de dezvoltare durabilă, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a coordonat în perioada 2013 – 2014 procesul de revizuire a Planului Local de Acțiune al Județului Satu Mare. Acest proces s-a desfășurat în cadrul Grupului de Lucru și a Comitetului de Coordonare, la care au participat autoritățile publice locale, organizații non- guvernamentale și servicii deconcentrate.

În aceasta perioada s-a evaluat starea mediului, definirea, ierarhizarea și prioritizarea problemelor de mediu și a fost elaborat proiectul documentului Planul Local de Acțiune pentru Mediu (PLAM).

În urma desfășurării activității grupului de lucru aprobat prin Ordinul Prefectului județului Satu Mare, s-au identificat și s-au clasificat următoarele categorii de probleme de mediu în județul Satu Mare:

–          Degradarea mediului natural și construit

–          Urbanizarea mediului

–          Asigurarea stării de sănătate a populației

–          Gestionarea (colectarea, stocarea,eliminare) necorespunzătoare a deșeurilor

–          Combaterea fenomenului de schimbări climatice – utilizarea surselor regenerabile de energie

–          Educația ecologică

–          Pericole generate de catastrofe naturale antropice

–          Calitatea și cantitatea apei

–          Turism și agrement

–          Poluarea solului și apelor subterane

–          Calitatea necorespunzătoare a aerului

Directoarea APM, Elisabeta Bekessy, a declarat în cadrul acțiunii, că cel mai important lucru este părerea cetățeanului sătmărean în privința problemelor de mediu din județul Satu Mare. Astfel, nefiind prezent publicul sătmărean la dezbatere, directoarea a transmis sătmărenilor să intre pe site-ul APM Satu Mare și site-ul Primăriei Municipiului Satu Mare, unde sunt așteptate propunerile cetățenilor sătmăreni cu privire la problemele de mediu, mai sus menționate. Mai mult, directoarea a mai anunțat că va organiza încă o dezbatere publică, însă cu prezența publicului sătmărean.

Site-ul APM: http://apmsm.anpm.ro//planificare-de-mediu

Site-ul Primăriei Municipiului Satu Mare: http://www.satu-mare.ro

Un comentariu

  1. Investigatii Satu Mare Răspunde

    A finalizat doamna director numărarea banilor din plicul verde pe care scrie Florisal SA? Așa cum se întâmplă lunar? Au venit la timp banii doamna director?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.