Ultima actualizare: azi, 16:13
Locale

Profesorii ACL despre “cadoul” de 700 de lei: ”bucățică de zahăr pentru campania electorală”

Radu Pop, Romeo Nicoara, Monica Popescu (12)Câteva aspecte din programul pe învățământ ale candidatului ACL, Klaus Iohannis au fost prezentate astăzi de într-o conferinţă de presă de către profesorul Monica Popescu și conferențiarul Radu Pop.

Cu câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale s-a observat o dezinformare a corpului profesoral cu privire la programele de perfecționare a cadrelor didactice. Aceștia susțin că este un program normal de perfecționare care presupune accederea la informații noi prin parcurgerea cursurilor de perfecționare. Acum este prezentat sub o altă formă, denaturat și spicuit doar segmentul financiar. O parte a profesorilor sunt revoltați că această modalitate de perfecționare a fost transformată într-o ”bucățică de zahăr pentru campania electorală”.

Îți dau ceva pentru ca apoi să faci tu ce dorești. Asta este percepția care a ajuns la profesori. Primim 700 de lei, dar nu am avea obligația să justificăm aceste sume, ci doar să le folosim pentru achiziționare de materiale didactice. Această informație a apărut pe linie sindicală. Trebuie să informăm corect profesorii și acest lucru care nu s-a făcut. Acest proiect este un proiect sistemic care va începe anul viitor și ministerul încă nu a elaborat în metodologie sistemul de documente, pentru care noi vom accede la aceste sume. În acest moment nu știm care sunt cursurile, nu știm pentru ce am cerut această sumă forfetară și nu avem o bază scrisă a modului în care trebuie să drămuim bani”, a declarat profesor Monica Popescu.

De acest program de perfecționare a cadrelor didactice vor fi responsabili directorii de școli care în baza unui plan de dezvoltare instituțională care să cuprindă nevoile didactice, fiecare profesor va parcurge un set de cursuri ce se vor regăsi într-un raport individual emis tot de către minister și să justifice activitățile până în iunie 2015.

Conferențiarul Radu Pop atrage atenția că încă sunt cheltuieli nedecontate în învățământ, iar programul lui Klaus Iohannis acordă o atenție deosebită învățământului.

Candidatul nostru este un profesor și dăm un gir dezvoltării învățământului cu votul nostru. Inteligența este cea care pune lumea în mișcare. Nu se va mai face doctorat la fără frecvență”, a afirmat Radu Pop.

Un comentariu

  1. satmarenii voteaza PONTA ! Răspunde

    Gata ! Noi satmarenii ne-am saturat de Klaus Iohannis ! Ne-am saturat de traficantul de copii ! Ne-am saturat de atatea minciuni si dezinformare din partea unui om care nu stie ce vrea pt Romania !Ne-am saturat de Basescu, Boc, Blaga, Udrea, Videanu ! JOS IOHANNIS ! VOTAM PONTA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.