Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Accident rutier provocat de un șofer beat în localitatea Medieșu Aurit

accidentIeri, în jurul orei 16.30 pe raza localităţii Medieşu Aurit a avut loc un eveniment rutier. Poliţiştii care au fost  sesizaţi despre producerea evenimentului, au stabilit faptul că Iuliu P., de 30 de ani, a condus autoturismul marca Ford  şi a acroşat cu partea dreaptă a autoturismului , un alt autoturism marca VW care efectua manevra de întoarcere. La momentul producerii evenimentului în autoturismul marca Ford pe locul din dreapta faţă se afla Istvan C.

Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

Conducătorul autoturismului marca Ford a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După producerea evenimentului  Iuliu P. a fost condus de către poliţişti la postul de poliţie unde i-a fost reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 405 lei în termen de 48 de ore. La scurt timp la postul de poliţie a venit şi Istvan C. care, s-a deplasat de la locul evenimentului până la postul de poliţie cu autoturismul marca Ford, care fusese implicat în eveniment. Aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice oamenii legii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care, în cazul său a indicat o concentraţie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit lucrare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.