Ultima actualizare: ieri, 21:22
Locale

Bilanţul Consiliului Judeţean: 212 km de drumuri, reabilitate în doi ani

Mircea Govor, Adrian Stef (12) Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituţiei pe acest an, afirmând că judeţul a beneficiat de o puternică susţinere din partea Guvernului Ponta, lucru care se vede în realizări.

Adrian Ştef a concluzionat că pe scurt, activitatea instituției poate fi rezumată în câteva cifre esențiale: “La fonduri europene putem vorbi de aproape 160 de milioane de euro atraşi în perioada aceasta şi în curs de a fi absorbiţi, 212 km de drum în judeţ, 56 de milioane de lei în sănătate şi 51 de milioane de lei prin Programul Naţional  de Dezvoltare Locală”.

Vicepreşedintele Mircea Govor a subliniat că în ciuda greutăţilor şi a nenumăratelor reclamaţii s-a mers mai departe pentru dezvoltarea judeţului.

Redăm în continuare o parte din realizări din bilanţul Consiliului Judeţean.    

Reabilitarea secției de Dermato-Venerologice – 30 aprilie

 Opt saloane – 25 de paturi

Sală de tratament, sală de consultații, sală pentru mici intervenții, două cabinete medicale, un cabinet pentru asistente, o sală de mese, două grupuri sanitare pentru pacienți, dotate cu duș și grup sanitar personal.

Valoarea investiției se ridică la 434.000 lei.

Reabilitare secție de Medicină Internă – 16 octombrie

60 paturi – Medicină Internă

10 paturi – Reumatologie

5 paturi pentru Endocrinologie

Au fost reabilitate grupurile sanitare în totalitate,

reabilitate geamurile, ușile,

pereții și tarchet nou.

Valoarea investiției se ridică la 337.346 lei.

Repunerea în funcțiune a Ambulatoriului de specialitate nr. 2 sau Policlinica Veche – 25 Octombrie 2014

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare și amenajare este de 6.428.794 lei, inclusiv TVA. Suma este compusă din 3.815.246 lei care provin de la bugetul de stat (Ministerul Sănătății), iar diferența de 2.613.548 lei fiind asigurată de Consiliului Judetean Satu Mare.

Reabilitarea secțiilor de Neonatologie și Obstetrică – 5 noiembrie 2014

Lucrările efectuate constau în: reparații și înlocuiri la grupurile sanitare (gresie, faianța, obiecte sanitare), reparații și înlocuiri partiale a instalațiilor electrice, s-a montat tavan casetat, pardoseala PVC, s-au înlocuit tâmplăria ferestrelor și a ușilor cu tâmplărie PVC,  s-au efectuat finisaje interioare (zugrăvirea tuturor saloanelor).

Valoare totală a lucrărilor este de 700.000 lei, finanțare asigurată integral de Consiliul Județean Satu Mare.

Modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş

Investiție implementată de Județul Satu Mare prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – ” Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1- „Reabilitarea /modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, cod SMIS 5460, având ca Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ca Organism Intermediar, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.815.458,28 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 1.660.728,86 lei, iar contribuţia Județului Satu Mare de 154.729,42 lei.

Durata implementării proiectului a fost de 49 luni, respectiv 30.06.2010-30.07.2014.

Alte investiții în domeniul sănătății:

–         Către Spitalul Orășenesc Negrești Oaș – 472.275,08  lei (Utilaj spălătorie, Aparat Roentgen mobil cu braț C, Mașina de spălat profesională, Calandru, Uscător, Autoutilitară)

–         Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare – 508.082,75 lei (Reparații capitale Dispensar TBC Satu Mare, Refacere instalație termică interioară Vila 3 Bixad, Reparatii capitale cladire morga Bixad, Recompartimentare amenajare birouri administrativ Satu Mare, Recompartimentare magazie sectii Satu Mare, Recompartimentare amenajare locuinte medici rezidenti sectii Bixad, Reparatii capitale bai si grupuri sanitare bolnavi si personal Vila 3 Bixad, Maşini de curăţat profesionale, Uscator de rufe uz industrial 10-11 kg, Masini de spalat rufe uz industrial 10-11 kg,  Reparatii capitale gard spital sectii Satu Mare, RK acoperis birouri Satu Mare, Studiu de fezabilitate reabilitare cladire Dispensar TBC Satu Mare)

Infrastructură rutieră

Întreţinere curentă şi periodică a drumurilor judeţene de pe raza judeţului Satu Mare

Reparaţii pe suprafeţe extinse pe DJ 193C Satu Mare – Viile Satu Mare, 10,8 km, valoare: 2.792.046,26 lei.

Reparaţii pe suprafeţe extinse pe DJ 109P Intravilan Cehal, 1,1 km, valoare: 216.316,05 lei.

Reparaţii pe suprafeţe extinse pe DJ 193 Intravilan Borlești, 3,7 km, valoare: 1.168.967,22 lei.

Întreţinerea drumurilor pietruite prin scarificări şi cilindrări cu adaos de material pietros până la 300 mc/km pe următoarele drumuri judeţene:

DJ 109N Unimăt – DN 1F

DJ 195B Mihăieni – Țeghea – Craidorolț

DJ 193C Viile Satu Mare – Medișa

DJ 195 DN 19F – Potău

Covoare bituminoase (BA16) cu aşternere prealabilă a unui strat de egalizare (BAD 25) şi a unui strat geocompozit anti-fisură pe :

DJ 109L Turț – Băbești DN 1C; 7,65 km, valoare 4.672.690,82 lei

DJ 194A Intersecție DJ 194C – Micula, 7,5 km, valoare 2.784.870,02 lei

DJ 194 Satu Mare – Lazuri  (intersecție drum vicinal, 1,5 km) valoare 839.867,90 lei

Amenajarea platformelor pentru verificarea tonajelor autovehiculelor (parcări) pe :

DJ 196 Hodod – limită județ Sălaj

DJ 193 Borlești – limită județ Maramureș

DJ 109I Orașu Nou – limită județ Maramureș

Pod peste râul Crasna în localitatea Domăneşti – în cursul anului 2014 au fost finalizate lucrările de reconstruire a podului peste râul Crasna pe drumul județean DJ 195C din localitatea Domăneşti.

Conform Ordinului M.D.R.A.P. Nr. 2153/2014 județului Satu Mare i-a fost alocată, pe anul 2014, pentru investiții noi și în continuare suma de 55.343.294,00 lei.

18 comentarii

 1. discriminare...., Răspunde

  inainte de 16 noiembrie -pe DJ 109N Unimăt – DN 1F – ati aruncat doar cateva masini cu piatra ! Treaba de cacat ! Carpeala.Sa ne inchideti gura.
  De ce nu se face DJ109N Acas-Unimat-Sacaseni ?
  Ce dedesupturi sunt aici ?
  Aud ?

 2. Roby Răspunde

  Povesti de adormit copiii.

 3. noiel Răspunde

  De ce semnezi ” Roby”, cand toata lumea stie ca te cheama “ionel” ?

  • Roby Răspunde

   Nu stiu de unde ai tras concluzia aceasta. Ai citit in stele? Poate ar fi bine sa te uiti putin in oglinda constiintei si apoi sa comentezi si sa-i judeci pe altii!

   • cetatean neturmentat Răspunde

    Texte obosite, orizont spiritual mai ingust decat un fir de iarba vested. Vorbesti despre constiinta, nenicule? Dar despre constiinta unuia care scuipa de zor unde a lins, vrei sa facem o poveste?

    • Zeus Răspunde

     OK …Iti amintesti de doamna Delia Vlad, ce-a cu care te-ai casatorit inainte de 89, ca sa-ti maschezi homosexualitatea? Mai vorbim despre constiinta? Daca mai vrei, continuam. Nu ma provoca, Viforene! Nu stii ce putere de munca am, atunci cand e vorba de dezvaluiri incendiare. Nu ti-e rusine, nenicule, sa ma bagi in povestile tale,prin ziare? Daca vei continua, eu trec la fapte. N-am nimic de ascuns,insa tu esti persoana publica, asa ca ciocul mic!!!

     • robocop

      Stiu ca esti nemernic dar ai informatii false. Si usa Tribunalului a aproape. Ce nu poti dovedi, se pedepseste! Si nu ma poti santaja. Cat despre dezvaluiri, ai rabdare putin. Te- am ajutat odata si asta imi e multamul. Chestie de caracter.
      Nu citesc in stele, ci doar IP – uri!
      Nu stiu de ce te freaca hamul. Prostia, rautatea si uncultura si- au gasit in tine o splendida intrupare!

    • Zeus Răspunde

     Spre deosebire de tine, am fost onorabil! Stii ce vorbeai de Stef inainte sa fii in PLR? Vrei sa afle? Pentru tine totul se reduce la interes.

     • meszaros janos

      Paracios mic. Hai repede cu o diversiune ofilita! Chair esti prost. Spune tot ce stii. Dar jura ca vei fii corect. Ceea de e greu, recunosc!

   • Zeus Răspunde

    Te rog sa inchei cu amenintarile astea, robocop! Nu-ti fac cinste. Nu te mai ascunde dupa pseudonim!Nu ti-am pronuntat numele si nici n-o sa fac, asa ca poti fi linistit! O zi buna si An Nou Fericit!

 4. radu Răspunde

  Totul este minunat, avem drumuri bune, avem partii de schii, pod peste Somes, autostrada, fonduri europene cu care am facut tot ce se putea face, invastitorii si turistii stau coada sa intre la noi in judet.

  • voinicel Răspunde

   Ce usor e mai Radule sa faci pe spritualul, tupilat ca iepurele intre verze, in spatele lasitatii pe care ti-o confera anonimatul!
   Tu ai facut ceva pentru semenii tai, vreodata? Ard de nerabdare sa aflu despre faptele tale de omenie!

 5. in ce valoare ? Răspunde

  Care este valoarea/lei la fiecare ?
  DJ 109N Unimăt – DN 1F

  DJ 195B Mihăieni – Țeghea – Craidorolț

  DJ 193C Viile Satu Mare – Medișa

  DJ 195 DN 19F – Potău

 6. Zeus Răspunde

  Adrian Stef, ai omis din bilant petrecerile publice organizate si angajarile prietenesti. Te-am rugat sa-l strunesti pe …, sa nu mai scrie de mine, dar nu te-ai tinut de cuvant.

  • meszaros janos Răspunde

   Paracios mic. Hai repede cu o diversiune ofilita! Chair esti prost. Spune tot ce stii. Dar jura ca vei fii corect. Ceea de e greu, recunosc!

 7. meszaros janos Răspunde

  Stai Zeus, ca de abia ai inceput sa arunci cu mocirla. Continua baiatule, si o sa vezi daca ti- a meritat. Ai un Ip foarte usor de memorat. Si nu o sa poti face pe bolnavul care nu stie ce scrie!

 8. Somesanul Răspunde

  ce om odihnit e Mesaros asta. cu o penzie uriasa pe care o are pe fond de boala (psihica?), toata ziua sta in fata calculatorului si arunca cu noroi in oamenii care l-au ajutat. Caracter jalnic!

  Pace tie Ionele!

  • Ionel M. Răspunde

   Termina cu inventivele,Somesanule!In primul rand, am o pensie de serviciu, nu una de boala.In al doilea rand, nu stau in fata calculatorului toata ziua, iar daca am o opinie in privinta unui subiect din online am curajul sa o afirm fara nicio mustrare de constiinta. In al treilea rand, cei care se lauda ca m-au “ajutat” au dreptate; Din cauza lor am o pareza din aprilie 2012 si nu mai pot sa lucrez.In final, va doresc An Nou Fericit si La Multi Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Consiliul Judeţean a trimis “microbuze întregi” de documente la DNA

Microbuze întregi pline de documente au fost trimise de către Consiliul Judeţean Satu Mare la DNA şi celelalte instituţii de...

Închide