Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Clubul Rotaract desfășoară campania caritabilă „O Cană de Fericire”

descărcareÎn fiecare zi, în perioada 5 – 22 decembrie, între orele 15 – 21, Clubul Rotaract desfășoară campania caritabilă „O Cană de Fericire!”. Membrii Clubului vor fi prezenți în Centrul Vechi, Piața Libertății nr. 2 (în fața Hotelului Dana II), unde vor oferi trecătorilor băuturi calde și bunătăți specifice sezonului contra unor donații în vederea achiziționării unui bilirubinometru transcutanat (10.000 lei) pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Deschiderea oficială a campaniei are loc vineri, 5 decembrie, la orele 17:00. Membrii clubului Rotaract vor răsplăti contribuția sătmărenilor la sănătatea nou-născuților cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă, turtă dulce, fursecuri, felicitări și obiecte lucrate manual de copii cu dizabilități. Tineri artiști sătmareni vor cânta live în fiecare seară, conform unui program prestabilit.

Bilirubinometrul este o necesitate stringentă a maternității din Satu Mare.  Acesta este utilizat în procesul evaluării, monitorizării şi tratamentului icterului neonatal (hiperbilirubinemia). Bilirubinometrul reduce numărul de analize de sânge la bebeluși, iar medicii nu mai sunt nevoiți să aștepte rezultatele analizelor de laborator, beneficiind pe loc de acestea. Acest tip de măsurătoare este deosebit de utilă ca metodă de screening mai ales datorită neinvazivităţii (nu rănește pacientul).

Înființat în anul 2005, Clubul Rotaract Satu Mare este format din tineri cu vârsta între 18 și 30 de ani, care se implică în activităţi constructive, ce contribuie la dezvoltarea lor personală, pentru a răspunde nevoilor fizice și sociale ale comunității din care fac parte.

Sursa: Rotaract Club Satu Mare

 

Un comentariu

  1. Membru Răspunde

    O parte din becuri de pe bulvard nu mai ard,aceste ornamente urâte deja au început să dea ortul popii. A costa mult. Rotaract sa se implice si sa lumineze orasul asta frumos foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.