Ultima actualizare: azi, 15:17

Totul despre sex

Detoxifierea – spulberarea miturilor

detoxifierePe baza ideii de detoxificare s-a dezvoltat o intreaga afacere. Aceasta pare sa fie obsesia secolului XXI. Exista doua mituri importante legate de detoxificare

–        potrivit, primului mit, toxinele se acumuleaza in organism. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Organismul, la nivelul ficatului si al rinichilor, este foarte eficient in eliminarea substantelor nocive din sange, iar materiile nefolositoare sunt inlaturate din organism chiar si cand faci miscare.

–        Ce de-al doilea mit spune ca detoxificarea organismului necesita o dieta drastica, apropiata de infometare, asociata cu suplimente si tratamente costisitoare care sa iti curete corpul. Indiferent de ce licori naturiste, vitamine, alimente, lotiuni, potiuni consumi, acestea nu te pot scapa, eventual, doar de murdarie. O frectie sau un masaj al pileii te pot face sa te simti un pic mai bine, dar numai datorita efectului asupra psihicului tau, nu si eliminarii toxinelor din organism.

Exista insa si anumite substante nocive carora organismul le poate face fata cu greu si pe care unele organe le pot suporta cu mari eforturi, ceea ce ar putea provoca anumite afectiuni pe termen lung. Trebuie sa tii cont de toti acesti factori si sa- i acorzi organismului tau o pauza de la potentialele substante chimicale daunatoare, continute in special de tutun, alcool, mancare grasa si cofeina.

Iata cum

–        nu mai consuma bauturi alcoolice si renunta la fumat

–        mananca zilnic cel putin 5 portii de fructe si legume proaspete

–        creste aportul de fibre din dieta ta

–        bea in fiecare zi cel putin 2 litri de apa

–        incearca sa renunti la cofeina, dar treptat, astfel incat sa nu te confrunti cu dureri de cap. Poti inlocui cafeaua cu apa ferbinte cu o felie de lamaie sau menta proaspata

–        incearca sa nu mai iei tot felul de medicamente de care nu ai nevoie, indeosebi analgezice. Nu renunta la medicamentele prescrise de doctor fara sa-l fi consultat inainte.

Cu cat respecti regulile de mai sus pentru mai mult timp, cu atat mai bine, dar si daca tii cont de numaicateva dintre ele  pentru o perioada de timp, ar trebui sa simti diferenta.

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.