Ultima actualizare: azi, 19:11
Locale

Emanuel Gyenes a ajuns în Buenos Aires, pregătit pentru Dakar 2015 (FOTO)

mani gyenes dakar4Pilotul sătmărean Emanuel Gyenes a ajuns în Buenos Aires, urmând ca pe 4 ianuarie să înceapă cel mai dur concurs de rallz raid din lume, Dakar.

Emanuel Gyenes a călătorit cu avionul alături de echipa sa, aterizând la Buenos Aires. Emanuel şi-a ridicat deja motocicleta, un KTM 450, din port, aceasta fiind trimisă pe vapor cu câteva săptămâni în urmă.

Sătmăreanul va reprezenta România la ediţia din 2015 a celebrului Dakar Rally, ce se va desfăşura pe continentul sud-american.

Gyenes se va afla la a cincea participare la Dakar la categoria moto, după cele din 2007, 2009, 2011 şi 2012.

Pilotul va lua startul cu o motocicletă KTM 450 Rally care poartă numărul de concurs #49, la categoria Maraton. La fel ca în 2011, mecanicul său va fi Romeo Duicu, primul român care a terminat Raliul Dakar în America de Sud.

„Pentru mine, Raliul Dakar este un mod de viaţă. Din păcate, nu am găsit bugetul pentru a concura în 2013 şi în 2014, iar acum revenirea în Dakar este incredibilă. Ultima dată când am concurat am reuşit să termin pe 17 în clasamentul general şi sper ca în acest an să mă clasez tot în top 20. În 2011 am fost cel mai rapid la clasa Maraton şi în acest an voi încerca să revin pe podium. Va fi foarte dificil în Bolivia pentru că vom rula la altitudini foarte mari, dar raliul Dakar nu este o cursă uşoară. Vreau sa le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă revenire mea în Raliul Dakar şi celor care m-au sprijinit până acum”, a scris Mani Gyenes pe site-ul pers

Raliul Dakar 2015 se va desfăşura în perioada 4-17 ianuarie 2015 şi va traversa statele sud-americane Argentina, Chile şi Bolivia.

 

2 comentarii

  1. Sim Răspunde

    LA MULTI ANI EMANUEL!
    Iti dorim un 2015 si mai bun, sanatate si noi victorii!
    Cum poti incepe mai bine un an de munca decat cu un asemenea raliu?
    Succes tie, intregii echipe si multumiri sponsorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.