Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Liderii UDMR Satu Mare: Centura se va termina în 395 de ani!

Erdei D. Istvan, Pataki Csaba, Kereskenyi Gabor (2)Parlamentarii UDMR ai judeţului Satu Mare au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe tema bugetului de stat pe anul 2015 şi a investiţiilor din judeţ cuprinse pe listă.

Deputatul Erdei Istvan a trecut în revistă investiţiile cuprinse în Legea Bugetului din judeţul Satu Mare, şi anume: 34,9 milioane lei pentru centura municipiului Carei, 1,6 milioane pentru finalizarea Palatului de Justiţie şi 1,8 milioane lei pentru construirea sediului Instituţiei Prefectului de pe str. Cuza Vodă.

Deputatul Kereskenyi Gabor a prezentat amendamentele aduse legii bugetului, care însă nu au fost aprobate de majoritatea parlamentară, deşi erau proiecte “mult trâmbiţate” în campaniile electorale. Este vorba despre alocarea de bani pentru mai multe investiţii precum începerea drumului expres Petea – Satu Mare – Baia Mare – 10 milioane lei, construirea podului din zona Ştrandului – 93 milioane lei, construirea sălii polivalente – 44 milioane lei, sau finalizarea lucrărilor începute la unele şcoli – 6,5 milioane lei.

Cea mai importantă solicitare a parlamentarilor UDMR este cea cu privire la centura de ocolire a municipiului Satu Mare. În buget este cuprinsă suma de două milioane lei pentru centură, deşi suma necesară este mult mai mare.

Noi am propus 202 milioane lei pentru că din păcate, dacă mergem tot aşa, cu câte două milioane de lei în fiecare an, această investiţie se va termina peste 395 de ani. Este studiu de fezabilitate, este în curs licitaţia care a fost amânată de vreo trei ori. Oricine va fi câştigătorul licitaţiei, cert este că pentru anul viitor această investiţie va beneficia numai de această sumă de două milioane de lei care nu ajunge nici măcar pentru proiectul tehnic, să nu vorbim de eventualele exproprieri“, a spus Kereskenyi.

Senatorul Pataki Csaba a tras unele concluzii cu privire la investiţii, în special la noul sediu al Instituţiei Prefectului, un proiect mai vechi care a fost reluat acum.

În 2009 s-a blocat toată investiţia şi acum s-a pus pe tapet. Nu ştiu cât e de utilă această insvestiţie şi dacă este o soluţie. Poate că sunt atât de mulţi angajaţi în clădirile administrative că nu mai au loc, dar poate că s-ar putea eficientiza în aşa fel încât să nu necesite alte investiţii de milioane de lei“, a spus Pataki.

14 comentarii

  1. Andrei Răspunde

    Domnilor de la UDMR, trebuie sa le spuneti adevarul cetatenilor. Sunteti la guvernarea locala si nationala, deci sunteti în aceeasi oala cu PSD. Acum ati iesiti de la guvernare dar sustineti guvernul si ati votat bugetul, deci hai sa fim corecti, nu mai prostiti satmarenii. Sunteti una cu Govor si tot PSD ul.

  2. Lorand Răspunde

    Pataki si Riedl Rudolf sustinatorii lui Govor si PSD

  3. Petruska Răspunde

    Nesimtitilor!Ati fost la guvernare ani de zile , ati avut viceprimar si primar peste 18 ani, si nu ati facut decat sa reparati cladirile pe care le-ati retroceda si mai aveti tupeul sa ridicati vocea!!!

  4. Fanel Cornea Răspunde

    Nu mai vreau sa fie UDMR-ul la putere si sa stagneze dezvoltarea judetului. Mi-a ajuns 8 ani.

  5. Craciun Răspunde

    Craciun fericit în cel mai frumos oraș din țară. Cu oameni minunați și curajoși.!

  6. Craciun Răspunde

    Sarbatori fericite in acest oras milenar curat la minte si trup, un exemplu pt celelalte orase.!!!

  7. Craciun Răspunde

    In Satu Mare traiesc in armonie cei mai buni oameni la suflet. Orasul asta este un exemplu pt celelalte orase amarate din tara., sa ne bucuram.

  8. Elvis Răspunde

    Crăciun fericit, fiți buni nu nebuni.!

  9. erdei dorel Răspunde

    Primul lucru e ca daca se dau ceva bani e pentru prima dsta dupa multi ani de desene cu poduri ca se dau fiindca dupa ce incepe un santier vor nu vor cineva indiferent de culoare tre sa il termine sicimi aduc aminte ca autogara unii au luat o bagand sub pod satmarenii si nu au dat o iar altii sau aceiasi au luat hot eluri si nu le au reconditionat asa ca verde intens cu portocaliu cu galben de soare si auriu in aura violet … nu fac ce fac rosu

  10. magda pop Răspunde

    Stimati domni de la UDMR.E usor sa stai la o parte si sa
    comentezi munca altora. Nici atunci cand ati avut primar nu ati facut nimic. Macar acum sa faceti ceva.

  11. anti magda pop Răspunde

    Ma coica pe linga furi de rupi orasul iti mai permiti sa pltesti postaci gen matga varga tanga…..nu mai vrem primar chel oltean su super hot

  12. mariusz Răspunde

    domnule senator al Romaniei, Pataki Csaba as dori sa va intreb pe dumneavoastra daca va convenea mai mult daca prefectul judetului nostru cerea spatiu de inchiriat de la Episcopia voastra, consider ca atunci ati fi fost multumit! De ce parere sunteti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.