Ultima actualizare: azi, 22:49
DRM
Locale

Proiectul privind voluntariatul în Satu Mare s-a încheiat. Voluntara Giulia Natella părăsește Asociația Stea

conferinta Asociatia Stea (2)Italianca Giulia Natella părăsește Asociația Stea după nouă luni de voluntariat în folosul comunității sătmăreane. Tânăra în vârstă de numai 24 de ani, zi de zi s-a implicat în numeroase acțiuni sprijinind Asociația Stea, care are în grijă 169 de copii și tineri și 52 de părinți care se confruntă cu grave probleme sociale.

Odată cu plecarea ei, proiectul de voluntariat internațional desfășurat în perioada martie- decembrie 2014 „Voluntariat pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor străzii”, care i-a oferit ocazia să se implice în această perioadă ca și voluntar și de a construi o lume mai bună, se încheie.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută de președinta Asociației Stea, Cristina Bala și tânăra voluntară, Giula Natella.

Potrivit președintei Cristina Bala, Giulia va pleca la sfârșitul acestei săptămâni. În acest proiect extraordinar încheiat astăzi tânăra voluntară și-a dezvoltat foarte multe abilități care îi vor fi de folos pe viitor, și anume faptul că Giulia în luna septembrie s-a înscris la Universitatea din Roma, ca să devină educator social.

Giulia Natalla a declarat că a câștigat foarte multe din această experiență, având posibilitatea să învețe tainele asistenței sociale în cadrul unei echipe profesioniste și primind adevărate lecții de viață de la copiii și tinerii pe care i-a cunoscut și cu care a trăit atâtea momente pline de emoții.

Menționăm faptul că unul din cele mai importante rezultate prin implicarea Giuliei alături de alți voluntari și echipa Asociației Stea este evitarea abandonului școlar a 97 de copii din familii ce trăiesc la limita sărăciei extreme și înscrierea la grădiniță și școală a altor 18 copii care nu au fost niciodată școlarizați.

Evenimentul de final al proiectului a fost marcat de un vernisaj al unei expoziții itinerate de fotografii ce ilustrează într-un mod foarte expresiv activitatea de voluntariat a Giuliei, expoziție care va fi folosită pentru promovarea voluntariatului. De asemenea, italianca, pe parcursul celor nouă luni, a scris 18 articole ce se vor regăsi într-un jurnal ce urmează să fie prezentat, purtând motto-ul sugestiv ”Schimbarea începe cu tine! Fii voluntar”.

Proiectul „Voluntariat pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor străzii” a fost realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin intermediul Programului “Tineret în Acţiune” care i-a permis Giuliei Natella, voluntară în cadrul organizației Popica Onlus să se implice timp de aproape 9 luni, zi de zi, ca voluntar, pentru a acționa în mod concret în direcția convingerilor ei puternice cu privire la ce putem face pentru a construi o lume mai bună.

Un comentariu

  1. un vot Răspunde

    Grazie Giulia!
    Avem inca multe de invatat in Romania despre voluntariat si alte activitati sociale.
    Ma gandesc cum ar fi, de exemplu, ca in fiecare luna sau in special inaintea sarbatorilor, un frizer din Satu Mare intr-o zi sa tunda si sa barbiereasca gratuit cativa rezidenti ai Caminului de varstnici (poate au frizer angajat sau colaborator platit) si alte astfel de mici activitati in diferite domenii/ocupatii care ne fac mai buni cu semenii nostrii si contribuie la cresterea calitatii vietii sociale din tara noastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Preotul condamnat la închisoare, a atacat sentința Tribunalului

Fostul preot greo-catolic din Culciu Mare, Ioan Boja, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru...

Închide