Ultima actualizare: azi, 16:17
Locale

Sătmăreanul Mani Gyenes va reprezenta România la Dakar Rally

roman-dakar-2015-frontPilotul sătmărean Mani Gyenes va participa la ediţia din 2015 a celebrului Dakar Rally la categoria moto. Românul din Satu Mare nu e la prima participare, el reprezentând România la Dakar de patru ori până acum.

Sătmăreanul va reprezenta România la ediţia din 2015 a celebrului Dakar Rally, ce se va desfăşura pe continentul sud-american, potrivit site-ului personal al pilotului.

Gyenes se va afla la a cincea participare la Dakar la categoria moto, după cele din 2007, 2009, 2011 şi 2012.

Pilotul va lua startul cu o motocicletă KTM 450 Rally care poartă numărul de concurs #49, la categoria Maraton. La fel ca în 2011, mecanicul său va fi Romeo Duicu, primul român care a terminat Raliul Dakar în America de Sud.

„Pentru mine, Raliul Dakar este un mod de viaţă. Din păcate, nu am găsit bugetul pentru a concura în 2013 şi în 2014, iar acum revenirea în Dakar este incredibilă. Ultima dată când am concurat am reuşit să termin pe 17 în clasamentul general şi sper ca în acest an să mă clasez tot în top 20. În 2011 am fost cel mai rapid la clasa Maraton şi în acest an voi încerca să revin pe podium. Va fi foarte dificil în Bolivia pentru că vom rula la altitudini foarte mari, dar raliul Dakar nu este o cursă uşoară. Vreau sa le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă revenire mea în Raliul Dakar şi celor care m-au sprijinit până acum”, a scris Mani Gyenes pe site-ul personal.roman-dakar-2015-w

Raliul Dakar 2015 se va desfăşura în perioada 4-17 ianuarie 2015 şi va traversa statele sud-americane Argentina, Chile şi Bolivia.

Sursa: www.promotor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.