Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Spectacol pentru copiii defavorizați din Satu Mare

proiect copii dizabilitati (9)Mai mulți copii cu dizabilități din Satu Mare au avut parte astăzi de cadouri și un spectacol de colinde, organizat de DGASPC cu sprijinul Consiliului Județean. Evenimentul a avut loc la Grand Mall și face parte din cea de-a doua campanie din cadrul proiectului ”Adaptabilitate – Șansă la o viață activă”.

În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că este o acțiune foarte frumoasă și un proiect important, care îi va ajuta pe cei cu probleme de handicap să se integreze în societate.

”Eu cred că în momentul de față suntem datori fiecare dintre noi să facem ceva pentru semenii noștri și să-i ajutăm pe cei cu care poate viața nu a fost așa de generoasă. Vreau să-i ajutăm să se integreze în societate. Noi, cei de la Consiliul Județean și autoritățile locale au înțeles acest lucru”, a declarat Adrian Ștef.

Proiectul ”Adaptabilitate Șansă la o viață activă” are ca obiectiv principal construirea unui atelier auto unde se vor modifica autoturismele pentru persoanele cu dizabilități și achiziționarea unui autoturism care va fi adaptat pentru aceștia. Ca urmare, autoturismul va fi dat pentru școala de șoferi în așa fel încât aceștia să poată să învețe să conducă. Grupul țintă este format din 140 de persoane cu dizabilități.

În cadrul acțiunii, cei prezenți au avut pate de cadouri cu ocazia Sf. Nicolae și de asemenea de un spectacol de colinde și poezii susținut de elevi ai școlilor sătmărene.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European iar valoarea totală este de 500.000 de euro.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.