Ultima actualizare: azi, 16:01
Locale

Un traficant de migranți a ajuns în arestul IPJ Satu Mare

traseu-300x225Polițiștii Serviciului de  Investigații Criminale l –au identificat și prins M. Tamas, de 27 ani, din  Satu Mare, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii fiind condamnat la 3 ani și 2 luni  închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți în formă continuată.

Susnumitul a fost  introdus în arestul I.P.J. Satu Mare.

În februarie 2013, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare – B.C.C.O. Oradea, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au destructurat o grupare internaţională de traficanţi de migranţi, care proveneau din ţări din Orient, respectiv Iran şi Siria.  Gruparea din România s-a conectat la o reţea internaţională specializată în traficul de migranţi pe traseul Orientul Mijlociu – Bulgaria – România – Ungaria – Austria – Germania – Anglia.

În cadrul unor ample acţiuni au fost derulate 6 percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 5 mandate de aducere. În vederea organizării descinderilor s-a cooperat cu poliţişti din cadrul I.P.J. Satu Mare – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi  Serviciului Criminalistic, iar pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării s-a colaborat cu Direcţia Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În cauză au fost finalizate cercetările, fiind sesizată instanţa de judecată, dispunându-se trimiterea în judecată a patru persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Membrii grupării – P.A. de 39 de ani, din Satu Mare, P.V. de 37 de ani, din Vama, D.A., de 31 de ani, din Zalău şi M.Tamas de 26 de ani, din Satu Mare – au fost cercetaţi în stare de arest preventiv.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.