Ultima actualizare: azi, 08:27

Vlad Darie
Locale

Vlad Darie termină anul cu o masă finală antologică la PokerFest Cluj

Vlad Darie

Vlad Darie

Pokerfest Cluj s-a incheiat aseara in jurul orei 19:00, cu victoria lui Vlad Darie in Main Eventul de 550 de euro dupa o masa finala scurta insa cu un continut mai plin de substanta si dramatic decat al multor mese finale jucate “la case mai mari”.

Festivalul a fost unul de prag de vacanta, cu participare mai mica la turnee dar cu actiune intensa la mesele da cash. S-a jucat o mare diversitate de mize si jucatori israelieni au fost principalul punct de atractie al festivalului.

La turnee, dintre multimea de jucatori profesionisti prezenti, Vlad Darie a fost singurul care a razbatut pana la masa finala, printre o multime de localnici sau jucatori semi-profesionisti. Era de asteptat ca Vlad sa faca o figura buna la masa finala, insa stackul lui mic (144.000 de fise la blinduri 4000/8000) nu ii deschideau multa spatiu de manevra.

Ceea ce a urmat insa ar fi meritat consemnat cu atentie, caci, dupa doua prime eliminari ale celor doi jucatori cu stackuri mici, au urmat doua ore in decursul carora practic Darie a reusit sa ajunga chip leader detasat fara coin-flipuri, fara “race-uri”, fara carti bune (efectiv, fara maini premium), fara flopuri norocoase, ci pur si simplu prin pura strategie, exploatand pe de o parte pozitia favorabila in fata unui chip-leader foarte loose si pe de alta multele situatii in care adversarii faceau miscari exploatabile tinand de ritm, de timing, de neadaptare la boarduri. Foarte activ (cu un VPIP de peste 35%), el a castigat fara showdown poturi imense (de pilda atacand pe turn un check al unui adversar din small blind care facuse check-raise semi-bluff pe un flop uscat, sau ripostand la o incercare de steal pe un board monocrom pe turn, ori lasand adversarii sa se “agate” singuri si platindu-i pana la capat cu maini marginale si riscandu-si pentru aceste manevre o parte mare din stack sau chiar tot stackul. Primele doua niveluri de joc au fost efectiv un recital de poker de calitate in urma caruia Darie a reusit sa detina peste 40% din fisele turneului cu 6 adversari aflati inca la masa impotriva lui (deci el reusind aceasta ascensiune fara sa faca nicio eliminare, ci doar lasandu-si aproape toti adversarii in mare criza de fise).

Daca pana la finalul primelor doua niveluri de joc Darie nu a avut maini bune, ca un supliment la demonstratia de skill care l-a facut chip leader, in nivelul 3 de joc el a primit si o serie de maini premium si setupurile necesare eliminarii a trei adversari.

Restul a fost o formalitate, Darie ramanand cu 1.4 milioane de fise impotriva a doi adversari care totalizau 600.000. O mica sincopa de final (cand la headsup ultimul oponent a reusit sa ajunga 1:1 la fise cu el) l-au mai tinut pentru scurta vreme departe de titlu.

Vlad Darie devine astefel al doilea dublu campion PokerFest (dupa Robert Cezarescu), dupa victoria din 2013 de la Mamaia. Un campion foarte hotarat sa castige cu orice pret trofeul, indiferent de cat timp ii va lua meciul, dupa cum spunea in ultima pauza din timpul meciului de headsup. Ne amintim de aceeasi determinare si la Cezarescu atunci cand a reusit sa reziste la masa, in ciuda mainilor slabe si a stackului mic, pana la final, cand a reusit, dupa ore si ore de joc rabdator, sa ramana in centrul salii singur, ultimul jucator ramas cu fise, poate una din putinele stari de gratie ale singuratatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.