Ultima actualizare: azi, 10:30
DRM
Locale

Dakar 2015: Mani Gyenes, la o altitudine de la care se sare cu parașuta

Mani Gyenes Dakar 2015 ArgentinaSan Juan – Chilecito (220Km), a treia probă specială din Dakar 2015 i-a dus pe concurenții de la clasa moto, în Munții Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri. Mani Gyenes a concurat astfel la o altitudine care este comună salturilor cu parașuta. În realitate, sătmăreanul a atins în timpul probei speciale de pe 6 ianuarie o altitudine mai mare decât cea de la care a făcut un salt în tandem în 2012. Astfel de înălțimi de peste 3.000 de metri vor mai fi atinse în timpul probelor speciale și în a doua săptămână din raliu, atunci când se va ajunge în Bolivia.

Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team:”A fost o specială bună per ansamblu însă nu am putut recupera foarte mult pentru că am fost nevoit să stau în spatele quadurilor.(Ordinea de start pe proba speciala se face dupa timpi si sunt intercalate motociclete si quaduri). Pe ordinea de start au fost şase quaduri în faţa mea şi doar 80 de km din întreaga probă am putut să merg în ritmul meu, în rest am stat după ele pentru că nu s-a putut depăşi. După ce am păţit în 2009, când din cauza prafului ridicat de quad nu am văzut exact traseul şi am căzut iar ulterior am fost nevoit să mă retrag, acum sunt mult mai prudent. La peste 3.000 de metri nu am stat foarte mult, practic am urcat până undeva la 3.200 m şi apoi am coborât. Eu am fost ok doar că se simţea că motorul trage mai greu.”

Pe 7 ianuarie este programată cea de a patra etapă Chilecito – Copiapo şi se vor trece Anzii, raliul ajungând în Chile. Proba specială va măsura 315 km si va fi pe teritoriul chilian. Acesta este și primul contact din acest an cu deșertul Atacama, cel mai arid deșert din lume.

Până să ajungă însă pe proba specială riderii vor fi nevoiți să se trezească înainte de ora locala 5am și să traverseze Munții Anzi prin Pasul San Francisco. Cu alte cuvinte vor ajunge la 4.800 m altitudine și vor trece în mai puțin de 12 ore de la 0 grade C la peste 30 de grade C.

 

Clasament PS 3 – 220 km Moto:
1. Matthias Walkner – 2h34min28sec
…………………………………………………..
40. Emanuel Gyenes – 3h02min33sec
……………………………………………..
70. Marcel Butuza – 3h26min36sec
…………………………………………….

 

Clasament general după 3 din 13 PS:

1. Joan Barreda Bort – 9h43min05sec
…………………………………………………..
45. Emanuel Gyenes – 12h01min18sec
……………………………………………..
69. Marcel Butuza – 13h10min15sec
…………………………………………….

Credit foto: Dakar Press Team

Renatta Stepanov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Primarul Dorel Coica transmite Crăciun Fericit creștinilor de rit vechi

Tuturor creştinilor de rit vechi le urăm ca spiritul Sărbătorilor de iarnă să le mângâie sufletul să le aducă bucurii şi prosperitate, fericire, noroc...

Închide